avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantumul taxei judicare de timbru pentru o cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantumul taxei judicare de timbru pentru o cerere împotriva casei de pensii

Se achita o taxa de tibru daca vreau sa chem in judecata casa de pensii MAN ? Daca da care este cuantumul va rog ?
Cel mai recent răspuns: ContSters326883 , utilizator 11:15, 19 August 2014
depinde de cerere-
Art. 16
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a)cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Detalii: [ link extern ]
ok multam
Trebuia să ne spuneți pentru ce o dați în judecată. Dacă litigiul are ca obiect orice aspect legat de pensia dvs. sau de alte drepturi de asigurări sociale, atunci este scutit de plata taxei judiciare de timbru (art. 157 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice).
este pentru dreptul de inscriere la pensie . nu mi au fost luate in calcul adeverintele de grupa 1 atit la cerere cit si la contestatie


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Acest litigiu este scutit de plata taxei judiciare de timbru.

Alte discuții în legătură

Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la instanta Mario70 Mario70 Care este pretul taxei de timbru ,procentual din suma si trebuie sa primesti acasa o recomandata de instiintare.Care sint pasi de urmat in caz ca primesc acasa ... (vezi toată discuția)
Noile taxe de timbru Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse ... (vezi toată discuția)