Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse printr-un act administrativ:
10% din suma solicitata , dar nu mai mult de 300 lei .
Ar putea fi interpretat in sensul ca , oricare ar fi suma solicitata ca despagubiri , taxa de timbru va putea fi de maxim 300 lei ?
In sensul ca daca solicitam 10.000 lei despagubiri , taxa de timbru va fi tot 300 lei?
Ati interpretat corect legea noua a taxelor de timbru.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 392, din 29 iunie 2013)
" Art. 16. - In materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris - 50 lei; b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei."
Oricum aceste cereri, inainte de intrarea in vigoarea a noii legi, au fost scutite de taxa de timbru.X-(
Practic ii vizeaza in mod deosebit pe cei mai multi decat o gramada, care si-au cerut banii inapoi pe Taxa de Poluare si urmeaza pe Timbrul de Mediu. astfel, din 39 lei au facut 300 lei.
Plata taxa timbru
Dolea
Buna seara!
Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)