avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxa timbru

Buna seara!

Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire timp de 10 ani, respectiv din anul 2004.
In acest proces nu sunt reprezentat de un avocat, cred insa ca am sa castig procesul si ca indeplineam toate conditiile pt eliberarea autorizatiei. Abia acum, cu o saptamana inainte de prima infatisare am aflat ca baza legala a actiunii mele este legea 554 art.8 alin.1 , legea contenciosului administrativ , si ca aceasta lege imi da dreptul sa cer si despagubiri .
Daca imi modific cererea initiala de chemare in judecata prin care solicitam obligarea primarului sa-mi elibereze autorizatia (pentru care am platit o taxa de timbru de 20 de lei ) si solicit si despagubiri materiale , instanta imi va cere o taxa suplimentara de timbru , calculata la valoarea despagubirii cerute sau nu se plateste taxa de timbru pentru despagubirile cerute ?
Va multumesc!
Dolea V.
Cel mai recent răspuns: Dolea , utilizator 23:08, 23 August 2014
se va stabilit o taxa de timbru pentru acest capat de cerere, iar taxa se va calcula in fucntie de valoarea despagubirilor cerute.
Va multumesc pt raspuns. V`as ruga sa nu`mi luati in nume de rau o rugaminte suplimentara.Puteti sa`mi spuneti un temei legal? Intrucat, am studiat si legea 554 si Ordonanta 80/2013 si in legea 554 la art 18 parca, spune ca taxa de timbru pt actiunile in contencios administrativ se vor calcula precum cererile neevaluabile in bani, fara a preciza daca doar cererile in contencios administrativ in care nu se cer despagubiri se calculeaza in acest fel sau si cererile in contencios in care se cer despagubiri/ iar in Ordonanta de urgenta nu se specifica nimic despre taxa de contencios administrativ.
Multumesc.
ART. 16 OUG 80/2013
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a) cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris - 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.
Va multumesc f. mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru DGG DGG Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire timp de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
Noile taxe de timbru Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)