avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru

Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire timp de 10 ani, respectiv din anul 2004.
In acest proces nu sunt reprezentat de un avocat, cred insa ca am sa castig procesul si ca indeplineam toate conditiile pt eliberarea autorizatiei. Abia acum, cu o saptamana inainte de prima infatisare am aflat ca baza legala a actiunii mele este legea 554 art.8 alin.1 , legea contenciosului administrativ , si ca aceasta lege imi da dreptul sa cer si despagubiri .
Daca imi modific cererea initiala de chemare in judecata prin care solicitam obligarea primarului sa-mi elibereze autorizatia (pentru care am platit o taxa de timbru de 20 de lei ) si solicit si despagubiri materiale , instanta imi va cere o taxa suplimentara de timbru , calculata la valoarea despagubirii cerute sau nu se plateste taxa de timbru pentru despagubirile cerute ?
Multumesc!
Cu respect,
George D.
veti plati taxa de timbru pentru despagubirile solicitate. Taxa de timbru este de 10 % din valoarea despagubirilor dar nu mai mult de 300 lei. Aceste despagubiri ca sa fie admise trebuie sa fie dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa timbru Dolea Dolea Buna seara! Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune solicitare daune morale danaa1 danaa1 Daca am avut un proces in contencios administrativ, iar la instanta de contencios administrativ nu am solicitat daune morale de la institutia pârâtă, si am ... (vezi toată discuția)
Noile taxe de timbru Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti dvs. din formularea legii referitoare la plata taxei judiciare de timbru pentru despagubirile cerute pentru pagubele produse ... (vezi toată discuția)