avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru proiectoare pe timp de zi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru proiectoare pe timp de zi

am fost amendat pentru exces de lumini pe timp de zi cu 6 puncte de penalizare si 3 de avertisment adica 860 ron de o doamna de la politia de sectie fara vesta ,paleta reflect. cascheta alba sau ceva inscriptionat cu politia rutiera,tin sa mentionez ca in localitatea vecina prin care trecusem au fost adverse ,ploi repezi iar vizibilitatea era scazuta proiectoarele au ramas aprinse ,distanta dintre localitatea cu adverse si cea in care am fost oprit fiind de 13 km.Initial dna politista a spus ca imi da avertisment si dupa ce am prezentat documentele a venit cu PV SI AMENDA .
Cel mai recent răspuns: saxonet , utilizator 14:45, 28 Mai 2018
La iesirea din zona cu vizibilitate redusa trebuie sa stingeti proiectoarele (distanta de 13 Km deja parcursa era arhisuficienta), operatie pe care nu ati facut-o si sa circulati cu pozitiile aprinse respectand astfel Codul rutier.
Este posibil ca unele dintre proiectoare sa fi fost montate suplimentar, de catre dvs., dupa cumpararea autovehiculului, acestea nefiind prinse in cartea tehnica a autovehiculului, fapt care a facut-o pe dna. politista sa-si schimbe parerea initiala, din avertisment in amenda contraventionala.
Este dreptul dvs. sa contestati PV si amenda la judecatoria din judetul unde ati fost amendat contraventional.
Proiectoarele sunt cele din fabrica ,ca tot sistemul de iluminat de altfel, nu exista nimic suplimentar. RENAULT SYMBOL. Sa nu va spun ca in timpul asteptarii actelor au trecut mai multi participanti la trafic cu proiectoare aprinse ,cu un singur far functional dar se pare ca dansii erau ok numai eu aveam ''ciunga in par''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentul a refuzat sa primeasca amenda contraventionala pe care am vrut sa o platesc pe loc gtxandrei gtxandrei Buna ziua. Din cunostintele mele amenzile contraventionale de cuantum de pana la 20 de puncte -amenda de pot achita pe loc agentului constatator. Acesta ... (vezi toată discuția)
Amenda, abuz Pigot Pigot Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca un politist de la serv circulatie sa opreasca un autoturism pentru ca circula doar cu pozitiile aprinse ( pe DJ ... (vezi toată discuția)
Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)