avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitati ca si lucrator comercial intr-un bar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitati ca si lucrator comercial intr-un bar

Am o nedumerire cu legatura la servicile unui angajat intr-un bar sau cafenea . Inventarul si registrele sunt facute de catre angajatii barului,urmand ca apoi sa fie invinovatiti ca acestea ies pe minus ,astfel angajatul este nevoit sa isi plateasca acel minus in totalitate ,in cazul in care sunt 2,chiar 3 lucratori in acel bar ,pe ture in zile diferite ,iar angajatorul te invinovateste cu asa ceva ,cu o metoda clasica ,adica i-a inventarul (registrul ) cu marfa/intrari si toate cele si il verifica el insusi sau "contabila" firmei ,cat de legal este sa te invinovateasca fara o metoda dovedita ,presupun ca ar trebui un contabil separat ,public care sa ateste acele minusuri si ca acel angajat este de vina . Pe langa faptul incalcarii legislatiei in legatura cu obligatiile angajatorului privind timpul de lucru al minorului si pauzele acestuia . (Ar fi un topic bun pentru multi minori aflati in cumpana pentru ca patronii si angajatorii profita la maxim de ei primid si anumite avantaje de la stat. )
Cel mai recent răspuns: Adrian.Marius , utilizator 23:55, 28 Mai 2018
"metoda dovedita" este chiar Inventarul, care in paranteza spus, poate sa-l faca chiar barmanul. Numeri marfurile, stabilesti valoarea stocului la pretul de pe raft si compari cu Soldul din Raportul de Gestiune dela ziua inventarului. Daca din varii motive soldurile nu coincid si exista diferente remarcabile se verifica raportul de gestiune daca nu cumva s-au facut greseli de inregistrare (facturi necuprinse in raport sau vanzari neinregistrate care descarca gestiunea). Acuma sa stiti ca nu exista gestiune pe aceasta lume care sa iasa ban pe ban la inventariere. Dimpotriva, revizorii cu experienta stiu ca o situatie perfecta la inventariere, ridica semne de intrebare.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
viorel55, utilizator
Problema ar fi ca angajatorul vine se uita peste inventar si iti zice ceva de genul ai minu 1100 lei ,apoi pleaca cu inventarul il verifica sau nu ,dar la nici un caz pana acuma si au fost cateva in cadrul acestui angajator nu s-a explicat cum se procedeaza minusul fiind platit exact cum a zis anagajatorul la inceput .fara sa se explice nimic si pe baza poate de amenintari si obligat sa iti platesti minusul lucrand fara sa iti de-a banii .Mi se pare o metoda cam ciudata si suspecta,urmand ca din acel bar sa se concedieze toti angajatii cateodata mai apoi sa se si inchida , ma gandesc la unele metode de frauda ,chiar insolventa pentru a primi bani ,dar aici probelma principala este exploatarea angajatului ,fara sa mai vorbim de minori care lucra 14-16 ore pe zi
Inteleg ce spui, dar ce descri tu acum este esenta capitalismului, Da, pe aceasta baza s-a cladit capitalismul, pe care generatia ta l-a sustinut din rasputeri. Unii mai fraieri, muncesc pentru altii mai smecheri si nu neaparat mai destepti. Acesta este mecanismul, lucru cu care trebuie sa te obisnuiesti in viitor.
Ai dreptate , bine nu sunt eu in cauza ci chiar prietena mea si alti 2 prieteni ,insa am vrut sa vad si niste pareri de la cineva care cunoaste aceste cazuri ,multumesc enorm si o seara buna sa aveti domnule :)

viorel55 a scris:

Inteleg ce spui, dar ce descri tu acum este esenta capitalismului, Da, pe aceasta baza s-a cladit capitalismul, pe care generatia ta l-a sustinut din rasputeri. Unii mai fraieri, muncesc pentru altii mai smecheri si nu neaparat mai destepti. Acesta este mecanismul, lucru cu care trebuie sa te obisnuiesti in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Tomi1995 Tomi1995 Buna ziua ,am Si eu o problema (de fapt mai multe ), lucrez la o firma în cluj cu mai multe locații ,iar eu în contract sunt trecut pe o alta locație fata ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la o firma de distributie si dupa 4 luni mi-au spus ca am un minus de 14.000,00 lei pe care ma obliga sa-l platesc cristinutza_centru86 cristinutza_centru86 ajuuuuttttoooorrrr! in urma cu 4 luni prietenul meu s-a angajat la o firma de distributie, a fost in perioada de proba timp de 2 saptamani dupa care i-au spus ... (vezi toată discuția)