avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand propune procurorul acord de recunoastere a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand propune procurorul acord de recunoastere a vinovatiei?

Procurorul a administrat toate probele.
Acum este de asteptat sa imi propuna acord de recunoastere a vinovatiei?
Care este practica in acest sens a Parchetelor?
Desigur ca as putea sa formulez si eu cerere pt elaborarea unui acord... insa as evita sa ma pun astfel intr-o pozitie defavorabila, nu?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:14, 28 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Dacă procurorul a terminat de administrat toate probele e posibil să inițieze acordul de recunoaștere dar se poate apuca și de redactat rechizitoriul iar în ultima ipoteză nu mai vine cu acordul că nu mai are interes.

,, 481 (2) În situaţia în care se încheie acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul nu mai întocmeşte rechizitoriu cu privire la inculpaţii cu care a încheiat acord.,,

Dacă nu aveți speranțe de achitare în instanță că e ,,beton,, dosarul veniți dvs cu inițiativa, reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă nu e puțin lucru.

,, 478 (3) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat.,,
Pai... eu i-am propus procurorului sa dispuna scoaterea de sub urmarirea penala, iar in subsidiar sa renunte la urmarirea penala.
Asta se intampla la inceputul anului! Practic in luna februarie 2018 s-a administrat tot probatoriul... nu mare lucru, 2 martori si niste inscrisuri.
De aceea mi se pare ca a trecut mult timp... calitatea de suspect fiindu-mi comunicata in octombrie 2017.

Daca propun eu acord de recunoastere a vinovatiei... imi contrazic pozitia anterior exprimata... fara niciun motiv, altul decat trecerea timpului.
Despre achitare in instanta... habar absolut n-am. Probabil procurorul va sti sa aprecieze mai bine... si va trimite dosarul in instanta daca va crede ca are sanse mai bune decat mine.
Fiind vb de 1 singura fapta de amenintare a unui judecator... procurorul sau instanta trebuie sa ma creada ca era cel mult o gluma....
Acum evident ca eu nu vreau sa recunosc ca nu ar fi fost 1 gluma (de altfel, am pastrat tacerea cu privire la materialitatea autoratului)... ceea ce de altfel ar contrazice realitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul de vinovăție presupune o condamnare.
Se poate stabili însă condamnarea.

Procurorul poate propune un acord de vinovăție dar o face mai ales atunci când cazul este încurcat si se risca achitarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Acord de recunoastere a vinovatiei vs procedura simplificata aidu aidu Ce diferenta e intre institutia acordului de recunoastere a vinovatiei si procedura simplificata? Ambele situatii atrag reducerea cu 1/3 a limitelor ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului si acrosarea unei masini gabi_gina_gabriela gabi_gina_gabriela buna ziua ....acum cateva zile am condus sub influenta bauturilor alcoolice .....am acrosat o masina in care m-am oprit .....a venit politia .....la etilotest ... (vezi toată discuția)