Procurorul a administrat toate probele.
Acum este de asteptat sa imi propuna acord de recunoastere a vinovatiei?
Care este practica in acest sens a Parchetelor?
Desigur ca as putea sa formulez si eu cerere pt elaborarea unui acord... insa as evita sa ma pun astfel intr-o pozitie defavorabila, nu?!
Bună ziua! Dacă procurorul a terminat de administrat toate probele e posibil să inițieze acordul de recunoaștere dar se poate apuca și de redactat rechizitoriul iar în ultima ipoteză nu mai vine cu acordul că nu mai are interes.
,, 481 (2) În situaţia în care se încheie acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul nu mai întocmeşte rechizitoriu cu privire la inculpaţii cu care a încheiat acord.,,
Dacă nu aveți speranțe de achitare în instanță că e ,,beton,, dosarul veniți dvs cu inițiativa, reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă nu e puțin lucru.
,, 478 (3) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat.,,
Pai... eu i-am propus procurorului sa dispuna scoaterea de sub urmarirea penala, iar in subsidiar sa renunte la urmarirea penala.
Asta se intampla la inceputul anului! Practic in luna februarie 2018 s-a administrat tot probatoriul... nu mare lucru, 2 martori si niste inscrisuri.
De aceea mi se pare ca a trecut mult timp... calitatea de suspect fiindu-mi comunicata in octombrie 2017.
Daca propun eu acord de recunoastere a vinovatiei... imi contrazic pozitia anterior exprimata... fara niciun motiv, altul decat trecerea timpului.
Despre achitare in instanta... habar absolut n-am. Probabil procurorul va sti sa aprecieze mai bine... si va trimite dosarul in instanta daca va crede ca are sanse mai bune decat mine.
Fiind vb de 1 singura fapta de amenintare a unui judecator... procurorul sau instanta trebuie sa ma creada ca era cel mult o gluma....
Acum evident ca eu nu vreau sa recunosc ca nu ar fi fost 1 gluma (de altfel, am pastrat tacerea cu privire la materialitatea autoratului)... ceea ce de altfel ar contrazice realitatea.