Bună ziua!
Există vreo posibilitate in următoarele 15 zile suspendarii carnetului să folosesti pe teritoriul altei tări din UE(Spania)o masina pe care ai inchiriat-o cu 3 luni înainte in vederea folosirii pe perioada vacantei in intervalul acelor 15 zile?(cu dovada sau cum?)
Daca permisul de conducere v-a fost retinut de Politia din Romania ati primit o dovada ( cu care puteti sau nu circula, in functie de ce se specifica in dovada) si un proces verbal de contraventie. Depuneti in termen de 15 zile de la retinerii permisului o plangere contraventionala la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventia. Dupa depunerea plangerii solicitati la grefa Judecatoriei un certificat de grefa in care sa se specifice ca ati depus plangerea contraventionala. Cu certificatul de grefa va prezentati la politie si vi se inapoiaza permisul de conducere pana la solutionarea plangerii. Nu se poate garanta ca perioada in care se judeca plangerea coincide cu cea a vacantei.
ing. Ioan Ciobanu
Prelungire dovada
Tommy95
Buna ziua , in seara asta am fost oprit de doi domni politisti care mi au luat permisul pentru ca am trecut pe rosu , as dori si eu ce pot face ca pot prelungi ... (vezi toată discuția)