avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am închiriat o mașină în Spania pentru perioada ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am închiriat o mașină în Spania pentru perioada unei vacanțe de 15 zile, dar mi-a fost suspendat carnetul. Există vreo posibilitate să-l recuperez?

Bună ziua!
Există vreo posibilitate in următoarele 15 zile suspendarii carnetului să folosesti pe teritoriul altei tări din UE(Spania)o masina pe care ai inchiriat-o cu 3 luni înainte in vederea folosirii pe perioada vacantei in intervalul acelor 15 zile?(cu dovada sau cum?)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: carmen bodeanu , utilizator 08:41, 30 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca permisul de conducere v-a fost retinut de Politia din Romania ati primit o dovada ( cu care puteti sau nu circula, in functie de ce se specifica in dovada) si un proces verbal de contraventie. Depuneti in termen de 15 zile de la retinerii permisului o plangere contraventionala la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventia. Dupa depunerea plangerii solicitati la grefa Judecatoriei un certificat de grefa in care sa se specifice ca ati depus plangerea contraventionala. Cu certificatul de grefa va prezentati la politie si vi se inapoiaza permisul de conducere pana la solutionarea plangerii. Nu se poate garanta ca perioada in care se judeca plangerea coincide cu cea a vacantei.
ing. Ioan Ciobanu
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada Tommy95 Tommy95 Buna ziua , in seara asta am fost oprit de doi domni politisti care mi au luat permisul pentru ca am trecut pe rosu , as dori si eu ce pot face ca pot prelungi ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere ileana7 ileana7 Buna ziua, Lucrez in Austria , ca sofer, unde am obtinut si permis de conducere. Am ajuns in Romania cu masina Nisan si o platforma ce a depasit ... (vezi toată discuția)