avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Buna ziua...imi puteti spune cat timp dureaza pt a obtine un certificat de nastere in Romania? Am nascut in UK si merg in august in RO pt ai face certificat de nastere romanesc iar pe 5 sapt trebuie sa fim inapoi la scoala cu fata...va multumesc (mentionez ca nu pot face nimic la ambasada deoarece sotului i s au furat actele)...
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 16:13, 30 Mai 2018
Rezolvati mai intai problema sotului pentru obtinerea documentelor intrucat veti avea nevoie de toate documentele specifice pentru transcrierea certificatului de nastere si eliberarea certificatului de nastere romanesc. Procedura de transcriere a certificatului este de durata si nu cred ca se va solutiona in 30 zile.
Actele sotului sunt necesare daca este cetatean strain iar copilul nu are inca 14 ani si nu este înscris în certificatul constatator de dobândire a cetăţeniei române al părintelui, astfel sotul trebuie să-şi dea acordul cu privire la dobândirea cetăţeniei române a copilului minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere roman pt copil nascut in strainatate monikadiana monikadiana Eu si sotul meu ne-am casatorit in Italia insa nu am inregistrat certificatul de casatorie in Romania iar acum avem si un bebelus.Problema e ca sotul meu e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)