avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil prima casa

Vrem sa cumparam un apartament prin programul Prima casa. Am gasit unul care ne place si am.incheiat pana acum un contract de rezervare cu agentia de imobiliare. Apartamentul a fost cumparat acum un an de catre un cetatean italian cu rezidenta in Romania. In contract scria ca este despartit in fapt si ca a cumparat apartamentul cu bani.proveniti din vinderea unor bunuri proprii, mostenite. Nu exista semnatura sotiei pe actul respectiv. Nu stim daca sotia este italianca sau romanaca. Ce sanse avem sa ni se acorde creditul.pt prima casa.in aceste conditii. Ce acte ar trebui adaugate la dosar pt ca totul sa fie in regula? Ce riscam daca incheiem un contract doar pe baza acestor date? Ne ar putea lua cineva apartamentul peste 1 an, 2 ....? Pt a ajunge pe masa biroului fondului de garantare trebuie sa incheiem inainte un antecontract, sa dam avansul de 5%, sa.platim.evaluator etc. Daca vom refuzati, ce pierdem? Ce clauze ar trebui sa scriem in antecontract ca sa fim protejati? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: carmen.elena84 , utilizator 22:55, 30 Mai 2018
Complicat. Nu va riscați. Mai bine căutați alt apartament
Am semnat un contract de rezervare apartament cu firma imobiliara. Daca ma retrag din tranzactie deoarece vanzatorul nu aduce actele doveditoare, pierd banii dati initial? (1000 euro). Desi dosarul nu a ajuns pe masa antecontractului, a bancii sau a fondului de garantare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii peovenite din mosteniri carmen.elena84 carmen.elena84 Vrem sa cumparam un apartament prin programul Prima casa. Am gasit unul care ne place si am.incheiat pana acum un contract de rezervare cu agentia de ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil prin agentie Codrys Codrys Ieri 30.11.2016, fiind in cautare de un apartament, am sunat la un numar din ziar. S-a prezentat ca fiind agentie si in 30 de minute am mers si am vazut ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)