avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezident in Italia drept mostenire in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezident in Italia drept mostenire in Romania

In anul 1994 moare bunica si lasa mostenire in Romania un teren arabil extravilan la 4 nepoti , unul din ei are un handicap ( surdo-mut) . Prin anul 1998 nepotul surdo-mut este chemat in Italia de sora lui unde se stabileste obtinand cetatenia italiana in urma infieri lui de catre sotul sotiei (nu a renuntat la cetatenia romana) , Doreste sa vanda partea lui de teren dar intampina tot felul de greutati, cum ar fi: documentul de identitate este italian , nu poate sa vanda ca nu are acte romanesti . Are un handicap ( surdo-mut) . Singurul act al mostenirii terenului este Certificatul de mostenitor , nu are intabulare , nu este scos din indiviziune , carte funciara , etc .Intrebarea este care sunt pasii ce trebuie sa-i urmeze pentru a putea sa-si duca la indeplinire dorinta de a vinde partea din mostenire , Se poate face imputernicire altei persoane pentru a rezolva problema deoarece este nevoit sa se intoarca inapoi in Italia

Alte discuții în legătură

Act de proprietate pe anexa nedeclarata Doncean Doncean In urma parintilor decedati am ramas prin act de mostenire cu 3/8 din constructii si cu pamantul arabil-extravilan, iar nepotii defunctului - tata, prin ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei italiene lidadobritoiu lidadobritoiu Doresc sa stiu daca pot dobandi cetatenie italiana in urmatoarea situatie. Tatal meu s-a nascut in localitatea Nervessa Italia in anul 1903.A decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)