avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dobandirea cetateniei italiene
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dobandirea cetateniei italiene

Doresc sa stiu daca pot dobandi cetatenie italiana in urmatoarea situatie.
Tatal meu s-a nascut in localitatea Nervessa Italia in anul 1903.A decedat in anul 1973 in Romania. Data nasterii mele este 6.01.1956.Detin un document prin care tata a obtinut cetatenie romana in anul 1952, iar mama cetatean italian prin casatorie a obtinut cetatenie romana in mai 1956, dupa data nasterii mele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 3 August 2012
Italia aplica jus sanguinis, deci daca la momentul nasterii dvs. unul din parinti era cetatean italian, atunci si dvs. sunteti cetatean italian. Mergeti la Ambasada Italiei si solicitati o clarificare a cetateniei.

Totusi, de ce doriti cetatenia italiana?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Sunt ultimul copil nascut in aceasta familie cu 11 copii. Toti fratii si surorile mele sunt nascuti anterior datei la care tata a renuntat la cetatenie italiana. Dintre acestia : fratele meu Sossai Nico- inginer -a obtinut in anul 1998 pentru el si familia lui cetatenie italiana ( actualmente locuiesc lucreaza in Italia (Treviso) ;sora mea Ianculescu Maricica -profesoara -a obtinut pentru ea si familia ei cetatenie italiana. Periodic fratii si surorile mele se reunesc in localitatea de nastere a tatalui meu, respectiv Nervessa della Battaglia, impreuna cu toate persoanele acestei localitati care poarta numele Sossai.
Doresc sa obtina cetatenie italiana si familia mea, respectiv : sot-inginer, fica-economist,fiu-medic,nora-medic, 2 nepoti minori.
Detalii despre modul de obtinere a cetateniei italiene:
[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia narcyssycran narcyssycran daca fica-mea e nascuta in italia,ce cetatenie are?si de ce? (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana camelia rusescu camelia rusescu sint nascuta in italia. mama mea era cetatean roman iar tatal meu avea cetatenia romana dar si italiana. Eu m-am nascut deci cu cetatenia italiana dar credeam ... (vezi toată discuția)