avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj ore munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj ore munca

Cate ore trebuie sa ai muncite în luna mai in conditiile in care au fost trei zile libere 1, 27, 28 , daca am lucrat in 28 trebuie sa mi se dea liberă, lucrez in ture?
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 12:54, 31 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Luna mai are 21 de zile lucratoare - 168 de ore.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am lucrat 168 ore in ture dar înainte de a intra în tură la începutul lunii pe data de 2 si 3 mai am lucrat cate 8 ore numai din data de 4 am intrat in ture , pentru zilele de pe 2 si 3 trebuie sa iau liber deo
arece cu aceste doua trec de 168 de ore?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, aveti dreptul la zile libere platite pentru munca suplimentara depusa.
Se mulțumește!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare munca prestata in zilele de sarbatoare legala alex76 alex76 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme: Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)