Buna seara,
Sunt citatata intr-un dosar ca si martor, iar de curand m-am casatorit si am preluat numele sotului. Exista vreo posibilitate sa aman in a ma prezenta, sau sa scap? Se poate sa mi se schimbe calitatea din martor in suspect sau inculpat?Daca nu imi aduc aminte legat de intrebarile care mi se vor pune, exista o problema (este vorba despre o fapta petrecuta in 2013-2014)? Multumesc frumos!
Daca sunteti citata trebuie sa va prezentati.
Daca nu va prezentati riscati amenda sau citarea cu mandat de aducere.
Daca sunteti citat ca martor dar sunteti banuit de savarsirea unei infractiuni, exista riscul ca ulterior sa vi se schimbe calitatea.
Multumesc frumos pentru raspuns! Dar in cazul in care mi s-ar schimba calitatea (desi putin probabil sa se intample lucrul asta) nu ma pot acuza prin declaratia pe care o dau in calitate de martor? Din ce stiu eu declaratia martorului nu poate fi folosita impotriva sa. Iar faptul ca nu imi aduc aminte ce s-a intamplat in acea perioada, si daca nu voi stii ce sa raspund la anumite intrebari ale instantei, poate fi considerata marturie mincinoasa? Multumesc!
Daca nu va puteti aduce aminte nu veti fi torturata ca sa va amintiti. A nu va aduce aminte nu este marturie mincinoasa. De asemenea, nu sunteti obligata sa depuneti marturie contra rudelor dvs.
Citatie
ContSters84319
buna dimineata.
am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc.
in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)