avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca, pentru a chema un parinte in instanta pentru pensie alimentara dupa varsta de 18 ani, trebuie sa astept inceperea anului scolar sau este suficient sa fiu inscrisa la scoala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 16:04, 31 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Pensia de intretinere este datorata de parinte dupa varsta majoratului in situatia in care copilul isi continua studiile insa numai pana la varsta de 26 ani.
In fata instantei trebuie facuta dovada ca dvs. sunteti in continuarea studiilor, fara a fi necesar sa asteptati inceperea anului scolar, atat timp puteti dovedi ca sunteti inscris/inscrisa la o forma de invatamant.
Discutia apare in momentul in care sunteti inscris la o forma de invatamant fara frecventa. Practica instantelor nu este unitara in acest sens, iar legea intr-adevar nu distinge intre invatamant de zi si invatamant fara frecventa, insa deseori apar discutii dat fiind ca art. 524 Cod Civil prevede ca "Are drept la întreţinere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreţine din munca sau din bunurile sale."
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Luati o adeverinta de la scoala ca sunteti eleva lor (studenta) si este suficient.
Mii de multumiri pentru timpul acordat raspunsului. Imi este de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara asivst asivst Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se acorda/ se plateste pensia alimentara pana la varsta de 26 de ani. Daca copilul a terminat o forma de ... (vezi toată discuția)
Continuarea studiilor???? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog in ce conditii o persoana se considera ca se afla in continuarea studiilor? Daca nu a absolvit liceul, adica nu a sustinut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara de intretinere a minorului ginel1 ginel1 Buna ziua , am platit pensie alimentara pana la virsta de 18 ani a copilului , el este inca in ultimul an de liceu , pentru ca a ramas repetent , deci repeta ... (vezi toată discuția)