avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... continuarea studiilor????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

continuarea studiilor????

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog in ce conditii o persoana se considera ca se afla in continuarea studiilor? Daca nu a absolvit liceul, adica nu a sustinut examenul de bacalaureat, dar s-a inscris la o scoala (postliceala sau facultate), privata, se considera in continuarea studiilor? Prin urmare va primi in continuare pensia de intretinere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vio10bv@gmail.com , utilizator 15:37, 16 August 2012
Buna ziua. Conform art. 499 alin(3) din Noul cod civil privind obligatia de intretinere, parintii sunt obligati sa il intretina pe copilul devenit major, daca se afla in continuarea studiilor, pana la terminarea acestora, dara fara a depasi varsta de 26 de ani. Prin urmare, legea nu distinge daca studiile efectuate sunt in sistem public sau privat, incluzand orice forma de invatamant si formare profesionala. Singura cerinta legala este varsta maxima de 26 de ani pana la care se poate cere in instanta pensia de intretinere. Cerere de chemare in judecata va fi insotita de o adeverinta avizata de la respectiva unitate de invatamant care sa ateste frecventarea cursurilor respective.
Da, atata vreme ca este inscrisa la o unitate de invatamant acreditata, da, este considerata in continuarea studiilor.
cum poate fi considerata in continuarea studiilor,??? adica se presupune ca urmeaza un invatamant superior...atata timp cat nu a sustinut examenul de bacalaureat? Cum se poate urma o alta forma de invatamant "superior", fara a termina cel anterior?...
Citeste mai atenta raspunsurile anterioare. Nu se pune problema "invatamantului superior", ci sa existe doar o forma de invatamant care sa fie acreditata.
In lege nu se specifica, nu aveti termenul de "superior".

Sa stiti ca daca repetati intrebarea sau deschideti topicuri noi cu aceeasi problema, raspunsurile nu se schimba.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre somaj Raku220 Raku220 Buna seara! Am o intrebare : Daca numai fac scoala (m-am lasat in clasa a 9 a pe la jumatate ) si am 17 ani si jumatate acum am vreo sansa sa primesc somaj? ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)