avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA vs. PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA vs. PF

As dori sa stiu ce tip de contract trebuie sa folosesc ca PFA in vederea incheiereii unei colaborari cu persoane fizice. Aceste persoane fizice sunt de fapt pe post de vanzatori, ei avand un comision lunar pe baza vanzarilor. Daca se poate as dori si un model de contract
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:32, 1 Noiembrie 2009
Se face un contract de mandat prin care le cedati un procent din vanzari, fara a le stabili un program; daca nu fac treaba nu primesc nimic, nu aveti nici o obligatie fata de ei.

Nu exista un model ci puteti concepe unul in functie de ce cereri aveti referitor la serviciile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract am nevoie ? sergi0ne sergi0ne Buna, As dori sa stiu ce tip de contract trebuie sa folosesc ca firma privata in vederea incheiereii unei colaborari cu persoane fizice. Aceste persoane ... (vezi toată discuția)
Contract comision rosulescu rosulescu Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie: Sunt persoana fizica1), exista o persoana 2) juridica (producatoare) si cea de-a treia tot persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Modalitatea legala de colaborare si plata in sistem mlm hunedoreanul hunedoreanul Buna ziua tuturor, Doresc sa aflu care este modalitatea legala de colaborare si plata a uni colaborator in sistem MLM. Unele companii care au un astfel de ... (vezi toată discuția)