avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De 7 luni nu locuiesc in apartament , e normal sa am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De 7 luni nu locuiesc in apartament , e normal sa am 700 de lei la intretinere ?

Buna seara ,

Am achizitionat de 7 luni un apartament , intr-un bloc nou , care are lift .

inca nu m-am mutat in acest imobil , dar ceea ce face administratorul blocului mi se pare de domeniul SF .

-in fiecare luna imi adauga cate 80 de lei plata la intretinere desi nu locuieste nimeni in apartament .
- ma pune sa platesc liftul desi stau la etajul 1 si nu l-am folosit niciodata .
- este normal sa platesc intretinerea daca eu nu locuiesc in acel imobil ?
- cum pot sa il determin pe administrator sa renunte la banii pe care mii cere pentru luniile in care nu am locuit ? Vreau sa dau in judecata asociatia , cui trebuie sa ma adresez ?

Multumesc anticipat de raspunsuri .
Nu va grabiti sa dati cu parul cand nu stiti despre ce e vorba .
Inainte de a da pe cineva in judecata, asigurati-va ca aveti vreun motiv.
Chiar daca nu locuiti in apartament , nu inseamna ca nu platiti nimic.
Cladirea trebuie administrata, deci se platesc niste salarii .
Nu platiti folosirea liftului , dar platiti intretinerea lui.
Mai sunt ceva cheltuieli comune ....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a va informa complet si corect despre drepturi si obligatii proprietari in imobil de locuit in comun studiati temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Dispozitia in vigoare prevede ca proprietarul are obligatia sa achite cote intretinere de la momentul achizitionarii bunului imobil-indiferent daca locuieste sau nu in imobil
HG nr 1588/2007 (
Art 33
3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.

Conform disp HG nr 1588/2007.locuind la etajul 1 al imobilului, cu acordul adunarii generale puteti fi exceptata de la plata energie eleectrica aferenta lift
Art. 35. - Prin hotărâre a adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin. De asemenea, în cazul clădirilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălătorii, uscătorii, prin hotărâre a adunării generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin pot să fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.

Nu va hazardati sa actionati in instanta asociatia de proprietari
In circumstantele precizate,riscati sa obtineti hotarare judecatoreasca defavorabial dv
Dreptul dumneavoastra de proprietate vine la pachet cu o serie de obligatii precum cele de natura fiscala si cele de intretinere a proprietatii. Proprietatea dumneavoastra include, pe lânga apartamentul achizitionat, cota-parte din partile comune stipulata in contractul de vânzare-cumparare. Pentru intretinerea proprietatii comune, pentru administrarea asociatiei precum si pentru repartizarea unor consumuri de utilitati care se factureaza prin intermediul asociatiei, trebuie sa platiti lunar cota ce va revine conform listelor. Motivatia legala este mentionata mai sus. Aveti insa si dreptul de a primi informatii privind modul de calcul al sumelor respective si, eventual, de a contesta cuantumul acestora. Dumneavoastra mentionati in titlu suma de "700 de lei la intretinere" ceea ce ar putea crea impresia ca este suma lunara. Pentru o perioada de 7 luni, suma poate fi justificata mai ales daca include si contributiile la fondul de rulment si la fondul de reparatii. Cel mai bine este sa solicitati informatiile necesare pentru ca ulterior sa decideti daca este cazul sa actionati impotriva asociatiei.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
daniel-mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii locatari bloc gab11 gab11 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc? Suntem in urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)