avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare, subapartamentare si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare, subapartamentare si iesire din indiviziune

Buna ziua

Impreuna cu un asociat am cumparat un teren (eu 62.5% si el 37.5%) si am construit impreuna o cladire cu 6 apartamente astfel incit eu acum am 66% din constructie si el 34%. Ulterior au aparut neintelegeri intre noi si vrem sa iesim din indiviziune.
Cum pot obtine intabularea, apartamentarea si iesirea din indiviziune ? Ce fel de despagubiri trebuie sa ii platesc fostului meu asociat pentru

Cladirea are 6 apartamente (2 pe nivel) in realitate, in autorizatia de constructie sunt trecute 2 apartamente mari (parterul si etajul 1 primul apartament iar etajul doi al doilea. Cladirea e in rosu si nu are utilitati in prezent
. Diferentele fata de proiect sunt :in interior au aparut 3 usi de intrare in apartament suplimentare, au fost zidite doua usi de interior si cladirea e mai lata cu 1m
Cel mai recent răspuns: furgim , utilizator 09:32, 2 Noiembrie 2009
Doream sa spun:
Ce fel de despagubiri trebuie sa ii platesc fostului meu asociat pentru diferenta de 3.5% pe care o am eu in plus dupa ce constructia a fost realizata?

Putem cere intabularea si subapartamentarea cladirii in 6 apartamente, desi in AC sunt doar 2?
In ce priveste intabularea constructiei:
Pentru asta ar trebui sa aveti macar receptia partiala, tinand seama ca imobilul se afla in stadiul"la rosu"(intelegand prin asta ca este acoperita dar nefinisata)
Problema este ca dv nu numai ca ati facut modificari interoare dar ati depasit si dimensiunile exterioare, implicit suprafetele si POT si CUT din Autorizatia de constructie!
In aceste conditii va fi necesara cf. Legii 50/1991 si OUG 214/2008 obtinerea unei noi autorizatii.
"Art 7
(15) In situatia in care in timpul executarii lucrarilor si numai in perioada de valabilitate a autorizatiei de construire survin modificari de tema privind lucrarile de constructii autorizate, care conduc la necesitatea modificarii acestora, titularul are obligatia de a solicita o noua autorizatie de construire, potrivit prevederilor prezentei legi."
(15.1) Pentru obtinerea unei noi autorizatii de construire, potrivit prevederilor alin. (15), solicitantul va depune o noua documentatie tehnica - D.T., elaborata in conditiile modificarilor de tema survenite, urmand ca autoritatea administratiei publice locale competente sa decida, dupa caz:
a) emiterea noii autorizatii de construire, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema se inscriu in limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala;
b) reluarea procedurii de autorizare in conditiile prezentei legi, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema depasesc limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala.
"
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
doina_manuela, utilizator
Daca reusesc sa intabulez cladirea in rosu , cum pot ulterior cere subapartamentare si iesire din indiviziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare lamare lamare Va rog sa-mi da-ti un sfat;am obtinut in 2004 autorizatia de constructie a unui imobil in Cluj,la terminarea lucrarilor am cerut eliberarea procesului verbal ... (vezi toată discuția)
Constructie casa dimian dimian Buna ziua! Am nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta! Vreau sa cumpar un teren pentru care exista o autorizatie de constructie. Dar eu vreau sa modific ... (vezi toată discuția)
Necesar autorizatie de constructie C0n57an71n C0n57an71n Salut! Vreau sa demarez constructia unei case insa ideea este una atipica, iar stabilirea unui proiect cu care sa incep reprezinta un impediment intrucat ... (vezi toată discuția)