Salut!
Vreau sa demarez constructia unei case insa ideea este una atipica, iar stabilirea unui proiect cu care sa incep reprezinta un impediment intrucat anumite elemente ale casei pot fi modificate pe parcurs. Conceptul se bazeaza pe forme si linii fluide, elemente si materiale naturale.
Intrebarile sunt:
- Cat mi se permite sa construiesc fara proiect? Voi respecta partea de rezistenta, insa casa reprezinta un concept artistic, nu doar o cladire, si ca orice concept artistic, poate suferi modificari pe parcurs.
- Daca sunt obligat sa am un proiect, cum pot construi in functie de materialul pe care il am si nu de cel mentionat in proiect? (ex. in proiect, arcada usii era din piatra nefinisata, dar pe parcurs m-am decis sa o fac din lemn. Cum pot afecta aceste schimbari partea de documente, acte si alte hartii care ne fac viata "mai usoara"?)
Mai sunt si alte intrebari, dar le voi expune pe durata discutiei!
Multumesc!
Legal ,toata constructia care nu detine proiect nu poate fi intabulata
Daca exista proiect ,aveti obligatia sa respectati toate aspectele si criteriile la lucrarile ascunse si la vedere,inclusiv materialul dispus de proiectant
Daca nu respectati proiectul riscati sa nu obtineti receptia lucrari constructiei,respectiv sa nu o puteti intabula la ocpi
Orice construcție ridicată are nevoie în mod obligatoriu de autorizație de construire.Prin această autorizație se dispune efectuarea lucrărilor de construire, extindere solicitate prin CERERE ., conform documentației tehnice depuse(, termen care înlocuiește ''proiectul autorizațíei de construire'') Dacă în termenul de valabilitate a autorizației intervin modificări de temă, este necesară o nouă autorizație de construire, inclusiv a unui nou certificat de urbanism, ceeace înseamnă și achitarea taxelor aferente.
Punctual, la întrebările d-voastră -
-vă este necesar un proiect pentru toată construcția, nu numaipt. fundație, etaje, acoperiș, anexe.
-proiectul trebuie respectat iar atunci când veți dori să executați altceva decât s-a dispus prin AC este necesarsă solicitați o nouă autorizație.
-este admirabil că abordați un concept artistic inedit dar ca orice lucrare, este necesar un proiect în care veți arăta de la început ce veți hotărâ să faceți.
Iar până la întabulare mai este............La întabulare nu se intabulează proiectul ci construcția care se intabulează pe baza AC și a procesului verbal de recepție, și a unei documentații cadastrale