avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau sa aflu daca te pot amenda jandarmi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau sa aflu daca te pot amenda jandarmi

Buna dimineata ! Aseara la ora 2 in parcul de langa blocul meu eram cu caine si inca 2 prieteni iar la un moment dat a venit o duba de jandarmi si mi-a dat amenda pentru faptul ca nu aveam bodnita la mine. Si as vrea sa stiu daca au voie sa faca asta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 1 Iunie 2018
OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi
art.6
....
(2) Accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. a) în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de către proprietar ori de către deţinătorul temporar.
.....

art.20
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către inspectorii poliţiei sanitare veterinare şi de către personalul anume desemnat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)
În atenția domnilor/doamnelor avocați oanadracinschi oanadracinschi Acum o săptămână, seară fiind, mă plimbam cu Metis Amstaff-ul meu. O doamnă între vârsta a doua și a treia m-a întrebat de ce nu poartă botniță. ... (vezi toată discuția)
Oug 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi ! liviumihai1989 liviumihai1989 Am si eu o nelamurire . Ieri am fost oprit de catre jandarmeria romana cu mentiunea ca nu am voie sa imi plimb cainele pe un spatiu public ( detin un pittbull ... (vezi toată discuția)