avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau să plec de la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau să plec de la locul de muncă

Buna ziua! Doresc să plec de la actualul loc de muncă, deoarece nu m-am integrat în colectiv. Munca nu îmi este apreciată, ba chiar batjocorită. Nu am să intru in detalii prea mult, dar voi da unul din motivele pentru care nu am mai fost in ultima saptamana la munca cu placere. Eu lucrez ca tipograf print digital offset. Aveam de facut un album. Grafica + print. Imi finalizasem partea mea de treaba, iar albumul a trecut mai departe la cei ce se ocupa de finisarea lui. Era sfarsitul zilei, iar albumul trebuia sa fie gata de ridicare. Femeile care s-au ocupat de el l-au pus pe masa cu comenzile finalizate. Iesisem la o tigara si am vazut ca e finalizat. Am tras un ochi pe el, si am observat faptul ca pe coperta era o taietura de vreo 2 cm facuta cu cutterul. Probabil persoana care l-a gresit nu a vrut sa afle asta, iar deodata o vad tipand la mine impreuna cu celelalte din grupul de ''finisare'' ca de ce am taiat coperta si de ce imi bat joc de munca lor ?! Albumul e facut de mine si nu sunt atat de prost sa imi stric propria munca.
Inafara de asta, este foarte departe (inafara orasului). Sediul este in oras iar sefii au spus ca vor veni saptamanal la fabrica, iar daca am vreo problema sa le spun atunci cand vor veni. Treaba e ca nu au fost deloc pe la fabrica iar eu nu am cui sa ii spun problemele mele. Sunt batjocorit si sunt pus sa fac munca ce nu tine de mine. In contract scrie ca eu ma ocup doar de grafica si print, nu si altele.

Cred ca am lungit-o mult, acum sa trec la subiect.
Contractul l-am semnat pe 20 aprilie pe o perioada nedeterminata dar cu o perioada de proba de 60 de zile. Preavizul este de 20 de zile lucratoare. Eu vreau sa imi caut in alta parte de munca, chiar imi doresc sa plec de aici. Nu mai vreau sa merg nici macar o zi. Ce vreau sa stiu este cum trebuie procedat ? Sa ma duc la sediu sa imi dau demisia ? Sa sun pe sefa mea sa ii spun ca doresc incheierea contractului de munca ? Sa trimit o recomandata ?
Imi voi primii banii pentru luna mai ? Am muncit toata luna, iar in mod normal ar trebui ca pe 15 iunie sa imi dea banii nu ? E posibil sa ma lase in aer ?
Pot pati ceva daca efectiv nu ma mai duc ?

Doamna director mi-a spus la inceputul angajarii ca dupa o luna voi da o evaluare pentru o marire de salariu, dar in contract scrie ca evaluarea se va da dupa 1 an de zile. As putea invoca si asta ca motiv pentru care plec ? Sau nu sunt obligat sa dau vreun motiv ?
Un alt aliniat din contract spune asa : Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de catre instanta judecatoreasca competenta material si teritorial potrivit legii.

PS : Am auzit ieri la munca faptul ca, doamna director si-ar fi luat concediu de odihna.
Cum trebuie procedat ? Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
mefebydesign, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 1 Iunie 2018
Art.31 C.mun.
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

In speta, avand in vedere ca perioada de proba nu a expirat, depuneti o simpla notificare catre angajator ca doriti incetarea c.i.m. in timpul perioadei de proba, conform articolului de mai sus.

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
imi puteti da un exemplu despre cum ar trebui sa arate aceasta notificare ?
de altfel, doresc sa stiu daca facand acest lucru imi voi mai primi salariul sau se vor eschiva.
Gasiti aici model
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Neplata salariului de catre angajator
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sa inteleg ca inaintand aceasta notificare exista riscul de a fi chemat la tribunal sau este doar o formalitate acea fraza ?

Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Exista si posibilitatea ca angajatorul sa va conteste in instanta decizia de incetare a c.i.m. ..... dar pana in prezent, nu am cunostinte de astfel de litigii pe rolul unor instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ... Mirecata Mirecata Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea ... (vezi toată discuția)
Demisie sensei sensei In cazul unui nou contract de munca in care perioada de proba este de 3 luni salariatul poate pleca la alta firma prin demisie sau fara demisie? (vezi toată discuția)