Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Cand se sterge cazierul dupa o condamnare cu suspendare la 1,5 ani si perioada de supraveghere de 3 ani? Perioada de supraveghere se va incheia in curand. Din cate am citit eu se poate face o cerere pentru stergerea cazierului acum, la expiratea perioadei de supraveghere? Va multumesc.
Asa repede doriți ? :))
Reabilitarea de drept intervine după "3 ani" de la executarea pedepsei.
Termenul de supraveghere este o pedeapsa complementară, iar in următorii 3 ani, daca nu mai săvârșiți
o altă infracțiune,va intervenii reabilitarea de drept.
Așadar, din momentul in care vi se sfârșește termenul de supraveghere, incep să curgă cei 3 ani, de "proba".
Daca în schimb săvârșiți iar, o noua infracțiune in acest termen, se numește recidiva, și executați pedeapsa veche, plus cea noua.
Asta pe scurt.
Va multumesc pentru raspuns. Intreb pentru cineva care are aceasta problema si ii este greu sa-si gaseasca de munca din cauza cazierului. Normal ca “asa repede” doreste sa i se stearga din cazier.
Reabilitare
ionut214
Buna ziua,
In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Ameda penala
oanabeatrice
Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)