avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Când se șterge cazierul după o condamnare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Când se șterge cazierul după o condamnare cu suspendare la 1,5 ani și perioadă de supraveghere de 3 ani?

Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Cand se sterge cazierul dupa o condamnare cu suspendare la 1,5 ani si perioada de supraveghere de 3 ani? Perioada de supraveghere se va incheia in curand. Din cate am citit eu se poate face o cerere pentru stergerea cazierului acum, la expiratea perioadei de supraveghere? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 22:08, 5 Iunie 2018
Intervine reabilitarea de drept, in mod normal ar trebui sa se stearga fara sa faceti ceva anume.
Asa repede doriți ? :))
Reabilitarea de drept intervine după "3 ani" de la executarea pedepsei.
Termenul de supraveghere este o pedeapsa complementară, iar in următorii 3 ani, daca nu mai săvârșiți
o altă infracțiune,va intervenii reabilitarea de drept.
Așadar, din momentul in care vi se sfârșește termenul de supraveghere, incep să curgă cei 3 ani, de "proba".
Daca în schimb săvârșiți iar, o noua infracțiune in acest termen, se numește recidiva, și executați pedeapsa veche, plus cea noua.
Asta pe scurt.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
Quartila, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Intreb pentru cineva care are aceasta problema si ii este greu sa-si gaseasca de munca din cauza cazierului. Normal ca “asa repede” doreste sa i se stearga din cazier.

Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
OanaPirvu, utilizator
Va cred, dar "așa repede", nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)