avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare minori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare minori

Dacă o fata de 16 ani ar dori sa se angajeze ar putea exista repercusiuni care sa o afecteze după vârstă de 18 ani?
Si ca ce ar putea mai exact să lucreze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 2 Iunie 2018
Nu exista repercusiuni care sa o afecteze după vârstă de 18 ani.

Poate fi angajata in orice loc de munca, cu exceptia în locurilor de muncă grele, vătămătoare sau periculoase.

De asemenea ,minorii :
- nu pot efectua ore suplimentare, conform art. 124 C.mun.;
- nu pot efectua munca de noapte, conform arti. 128 alin.1 C.mun.;
- beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
- beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Angajare Simionescu Florina Simionescu Florina Buna ziua !as avea o intrebare un 1minor elev se poate angaja cu norma 6ore si lucru efectiv 3 ore?daca merge in accelasi timp si la scoala,sau doar pe ... (vezi toată discuția)