avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Decizia CCR si moartea democratiei.
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Decizia CCR si moartea democratiei.

Principiul ce separa un regim democratic de unul fascist ori comunist, este acela a separarii puterilor in stat: legislativ, executiv si judecatoresc.
Ce se intampla insa atunci cand puterea legislativa prin actele normative emise incalca acest principiu? cand aceasta isi subordoneaza puterea executiva prin faptul ca ea ii ofera votul de incredere si tot ea poate demite guvernul prin motiune de cenzura? Si tot puterea legislativa prin actele sale normative, aduce puterea judecatoreasca in subordinea puterii executive si indirect in subordinea sa? Ce se intampla cand toate acestea au loc cu complicitatea Curtii Constitutionale?
Decizia CCR privind conflictul de competenta dintre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei a fost una pur politica, practic de aici incolo Ministrul Justitiei este seful Procurorului General, al Procurorul Sef DNA, DIICOT, etc. si cu totii stim bine ca atunci cand seful iti zice sa faci sau sa nu faci ceva, executii, asta daca nu vrei sa iti gasesti un alt loc de munca ( a se vedea cazul Kovesi ). Practic asa orice sef dicteaza subalternilor, asa si Ministrul Justitiei poate dicta una sa fie inceputa urmariea penala si una sa fie neinceputa urmarirea penala ( bineinteles totul pe criterii pur politice ).
Ministrul justitiei ar trebui sa aibe competente stric de ordin organizatoric, procurorii trebuind sa fie numiti/ revocati doar de CSM.
Daca vreti sa stiti ce se intampla atunci cand politicul intra in zona justitiei putem (re)vedea filmul " De ce eu? ".
Vinovat nu este insa partidul de guvernare, ci - editat: limbaj nepotrivit cu formatul forumului-
Si mai ales vinovati sunt si cei ce in zilele de vot prefer sa mearga la mall insa sunt primii ce vocifereaza de taierea padurilor si problema gropilor din carosabil
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sa vedem mai intai motivarea CCR.
Poate ca este adevarat ca daca era Basescu presedinte solutia CCR ar fi fost alta dar până nu vedem motivarea nu putem trage o concluzie.

Problema politică este ca se votează aiurea dar de pe timpul lui Caragiale exista intrebarea: Si eu cu cine votez?

Oare am gasit un raspuns la aceasta intrebare?
Atâta timp cât onoarea nu este luată în seamă si respectată de popor va exista aceasta intrebare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P (vezi toată discuția)
E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare? adrieanrotaru adrieanrotaru Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! ... (vezi toată discuția)