avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

ce contract de inchiriere al unui apartament trebuie facut in afara de cel de la circa fiananciara si unde anume??
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:32, 1 Noiembrie 2009
Il puteti incheia si dvs. , sub semnatura privata , sau puteti cere intocmirea lui de catre un avocat . Nu este un contract care sa necesite forma autentica pentru valabilitatea lui.

Contract de închiriere
(variantă)

Încheiat astăzi .........................
la .............................................


I. PÃRŢILE CONTRACTANTE

1.1. ..........................................., având statutul juridic de .........................., actul de înfiinţare ...............................................................................................................................................................,
(felul, numărul, data şi emitentul)
cu sediul central în ....................................., str. ................................ nr. ......, judeţul/sectorul ...........,
(localitatea)
reprezentat(ă) prin ..............................., în calitate de locator şi
1.2. S.C. ........................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social în .................................., str. .............................. nr. ......, bloc ......, scară ......, etaj ......, apartament ......,
(localitatea)
judeţul/sectorul ..............., având codul unic de înregistrare nr. ......................., atribut fiscal ................................... şi număr de ordine în registrul comerţului ........../.............../................, contul nr. ............................. deschis la ........................., telefon ...................., fax ........................., reprezentată prin ........................, cu funcţia de .................................., în calitate de locatar
sau
1.2. ................................................... cu domiciliul în ......................................... str. ...........................
(numele şi prenumele) (localitatea)
nr. ......, bloc ......, scară ......, etaj ......, apartament ........, judeţul/sectorul ...................., având actul de identitate seria ......... numărul .................., eliberat de ........................, la data de ..................., codul numeric personal ............................, în calitate de locatar
în baza aprobării ................................ nr. .............., din ........................., au convenit să încheie prezentul contract de închiriere, cu respectarea următoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului îl constituie cedarea folosinţei bunului (mobil sau imobil) ................................................................................................................................................................ situat în ................................................................................................................................................ .
2.2. Predarea-primirea bunului care face obiectul prezentului contract de închiriere este consemnată
în procesul-verbal anexa ................ .

III. TERMENUL CONTRACTULUI

3.1. Termenul contractului este de ....... luni/ani cu începere de la data procesului-verbal de predare-primire.

IV. PREŢUL CONTRACTULUI

4.1. Preţul închirierii – chiria – pentru folosirea bunului care face obiectul închirierii este de ........... LEI/EURO/USD pe lună/an.
4.2. Plata chiriei se face lunar/trimestrial/semestrial până cel mai târziu în ultima zi a lunii/trimestrului/semestrului pentru care se face plata.
4.3. Plata chiriei se face în următoarele conturi:
a) contul locatorului nr. ............................ deschis la Banca .......................................... ;
b) contul locatarului nr. ............................ deschis la Banca .......................................... .

V. OBLIGAŢIILE PÃRŢILOR

5.1. Locatorul se obligă:
a) să predea bunul cu toate accesoriile sale în starea corespunzătoare folosinţei pentru care a fost încheiat şi să-l întreţină în această stare pe toată durata închirierii;
b) să execute la timp şi în bune condiţii toate lucrările de reparaţii care nu sunt în sarcina locatarului;
c) să asigure folosinţa bunului închiriat pe toată durata contractului, garantând pe locatar contra pierderii totale sau parţiale a bunului, contra viciilor ascunse ori contra tulburării folosinţei bunului.
5.2. Obligaţiile locatarului sunt următoarele:
a) să folosească bunul închiriat potrivit destinaţiei rezultate din prezentul contract;
b) să execute la timp şi în bune condiţii lucrările de întreţinere şi reparaţii ce îi revin;
c) să plătească chiria în cuantumul şi la termenele stabilite prin prezentul contrat;
d) la încheierea duratei contractului, să restituie bunul închiriat în starea în care l-a primit, adică în stare bună.
5.3. Locatorul are obligaţia de a suporta toate sarcinile şi impozitele datorate pentru bunul închiriat.
5.4. Taxele comunale precum şi utilităţile consumate sunt în sarcina locatarului.

VI. SUBÎNCHIRIEREA ªI CESIUNEA CONTRACTULUI

6.1. Subînchirierea în tot sau în parte a bunului închiriat sau cesiunea contractului de închiriere unui terţ este permisă numai cu acordul prealabil dat în scris de locator şi cu respectarea condiţiilor şi aprobărilor cerute pentru închiriere.

VII. RÃSPUNDEREA CONTRACTUALÃ

7.2. Pentru neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiilor contractuale, părţile datorează daune-interese.
7.3. Neplata chiriei la termen îl autorizează pe locator să rezilieze contractul şi să ceară dauneinterese.

VIII. FORŢA MAJORÃ

8.1. Nici una dintre părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea
în mod necorespunzător – total sau parţial – a oricărei obligaţii care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau/şi executarea obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră aşa cum este definită de lege.
8..2. Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte părţi, în termen de ................,
(zile, ore)
producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.
8.3. Dacă în termen de ...................... de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părţile au
(zile, ore)
dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.

IX. NOTIFICÃRILE ÎNTRE PÃRŢI

9.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa/sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract.
9.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.
9.3. Dacă notificarea se trimite prin telefax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.
9.4. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente.

X. SOLUŢIONAREA LITIGIILOR

10.1. Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu prezentul contract, inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desfiinţarea lui, dacă nu se poate rezolva pe cale amiabilă de reprezentanţii părţilor se va soluţiona prin arbitrajul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei Curţi.
10.2. Hotărârea arbitrală este definitivă şi obligatorie.
sau
10.1. În cazul în care eventualele neînţelegeri privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau încetarea lui nu se vor putea rezolva pe cale amiabilă, părţile au convenit să se adreseze instanţelor judecătoreşti competente.

XI. CLAUZE SPECIALE1)

11.1. ..................................................................................................................................................... .
11.2. ..................................................................................................................................................... .
etc.

XII. CLAUZE FINALE

12.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adiţional încheiat între părţile contractante.
12.2. Prezentul contract, împreună cu anexele sale care fac parte integrantă din cuprinsul său, reprezintă voinţa părţilor şi înlătură orice altă înţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
12.3. Prezentul contract s-a încheiat într-un număr de ........... exemplare, din care ............................ .


LOCATOR LOCATAR



Nota

1. În raport de natura şi de specificul obiectului închirierii, părţile pot prevedea prin contract clauzele speciale de folosire a bunurilor, obligaţii şi garanţii suplimentare, cazuri de reziliere ş.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract locatiune corinuta corinuta Are cineva un contract de locatiune/inchiriere pt spatiu comercial model...la ce clauza ar trebui sa fie cel mai locatarul cand incheie contractul? (vezi toată discuția)
Model contract de inchiriere schela paula manta paula manta Buna ziua, Va rog să mă ajutaţi cu un model de Contract inchiriere schela între doua societăţi. (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)