avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cititi si va minunati cat de mare e coruptia la noi!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cititi si va minunati cat de mare e coruptia la noi!

salut!am cumparat o masina de 70000 de euro anul trecut inmatriculata deja cu numere de bucuresti!masina era pe numele unei firme care era ok,am cautat-o la interpol nu era data furata si i-am facut toate verificarile necasare.
dupa 8 luni de zile cand se efectuase deja a 2 inmatriculare ,in alt judet,mi-a sosit o scrisoare cum ca,masina a fost inmatriculata cu acte false si in plus,are si taxa de poluare falsa!mi-a fost radiat autoturismul timp de 2 luni abuziv,pe motiv ca nu mai poate circula pe drumurile publice!!dupa un timp de cateva luni politia mi-a spus sa refac dosarul de inmatrculare,sa platesc taxa (aproape 3 000 euro)si sa -mi dea numerele si noul talon.am procedat la efectuarea dosarului,mi-au dat numere rosii si ,de curand,a aparut in baza de date a politiei ca un credit auto neachitat in italia!!
M-am interesat si eu pe unde am putut si,mi-au spus ca totul se face cu complicitatea politistilor si ca,dupa ce ieseam din biroul lor cu avocatii,radeau de noi ......
la dosarul de prima inmatriculare initial nici macar nu exista actele originale ale masinii sunt doar copii ,nu exista nici macar copia de pe buletin al celui care a mers la ghiseu!!!
va dati seama cata nedreptate?stiti cate masini sunt asa?fratilor nu va duceti afara si va luati masini,cumparati-le noi de aici riscati sa primiti scrisoare dupa cateva luni ca mine,aveti grija!!
intrebarile mele sunt?
ca sa mi-o poata lua trebuie sa existe o hotarare jud din Romania si ei sa demostreze ca eu nu am fost de buna credinta?
dak mi-o lasa in custodie dupa cat timp se claseaza dosarul?
NU VA MAI LUATI MASINI SCUMPE DIN TARGURI SAU DE AFARA!!!!AVETI GRIJA!!!Numai bine astept raspunsul vostru!!!!
Organele de stat care au avut o culpa pot raspunde patrimonial.
Aveti dreptul de a obtine despagubiri de la acestea in cadrul unui proces separat, as recomanda eu.
Procesul il puteti deschide si in timpul procesului in care doriti sa va dovediti buna-credinta, dar si ulterior, acesta fiind o chestiune care va trebui apreciata in concret de avocatul care se va ocupa de caz.
Fara elemente suficiente concrete este greun de spus cum ar fi mai oportun de procedat...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stiu cit de implicata este politia dar serviciul de inmatriculari auto apartine de citiva ani buni de prefectura si nu de politie.
Nu conteaza.
Trebuie analizat cine este vinovat.
Nu e in regula sa se intample asa ceva.
svaiter a scris:

Nu stiu cit de implicata este politia dar serviciul de inmatriculari auto apartine de citiva ani buni de prefectura si nu de politie.



si au cumva alte uniforne? sau au fost inlocuiti vechii militieni care lucrau la inmatriculari? eu nu am vazut sa se fi intamplat asa. pe unii ii cunosc de vreo 15 ani. inca au fost si avansati, au ajuns sefi de servicii.
si din umilul salariu de militian au masini de 40-50 mii de euro. probabil or fi si rude cu Nastase si le-a lasat matusa Tamara si lor ceva.
Nu m-am informat daca in alte state din UE se intampla asa ceva.
In Republica Moldova se poate din cate am auzit...

Cert este ca situatia poate avea rezolvare daca se stabileste vinovatia, chiar si sub forma de culpa a respectivei persone juridice.
In Republica Moldova, nu.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)
Buna credinat edencri edencri Buna ziua, Poate stie cineva vreo solutie pozitiva la acest caz. Am achizitionat un auto in 2001 si la vreo 4 luni dupa am aflat ca a fost furat si eu am ... (vezi toată discuția)