avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Pasaport minor

Buna seara. Va rog, daca puteti sa- mi spuneti cum as putea sa-i reinnoiesc pasaportul copilului fara procura de la tata. Eu sunt cetateanca romanca iar tatal este cetatean albanez. Nu suntem casatoriti. El se afla in inchisoare in Italia iar noi suntem in Romania. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:31, 2 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru motivul ca tatal biologic al minorului se afla in imposibilitate de a-si exprima vointa in conditiile prevazute de lege (fiind necesara prezenta acestuia la misuunea diplomatica respectiv oficiul consular roman ptr intocmirea declaratiei de acceptare), trebuie sa adresati o cerere instantei de judecata de pe raza teritoriala unde domiciliati pentru a se dispune suplinirea consimţământului tatalui pentru obţinerea documentelor necesare emiterii unui nou paşaport pentru minor.

Puteti solicita suplinirea consimtamantului fie pe calea dreptului comun fie pe calea procedurii ordonantei presedintiale, instantele apreciind admisibila astfel de cerere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Va multumesc!
Buna seara,
Solicitati judecatoriei pe raza careia locuiti sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordurile tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie în străinătate cu minori adina0423 adina0423 Bună tuturor. Am o întrebare? Cum și cui sa ma adresez pentru a călători în străinătate cu copiii minori, fiind divorțată și având custodie ... (vezi toată discuția)
Acte personale - pașaport pentru minor care locuiește în străinătate Loryley Loryley Buna seara. Am si eu o întrebare. Locuiesc în Austria, am avut o relație cu cineva din care rezultă si un copil . Tatăl copilului a plecat în Germania. ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)