avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copiii nu sunt interesați de moștenire. Cum aș ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copiii nu sunt interesați de moștenire. Cum aș putea să-i las casa soției?

In prezent avem un apartament cumparat acum 40 de ani pe numele meu si al sotiei mele.Avem 2 copii plecati din tara fara sperante ca se vor mai reintoarce careva linga noi ba chiar nea sfatuit sa facem in asa asa fel ca atunci cind unul din noi va deceda sa ramina celalalt sot cu casa caci pe ei sa nu ii punem pe drumuri.e ne sfatuiti cum sa facem sa ii pot ceda toate drepturile sotiei mele,fara ca copii sa se amestece,Oare se poate sa ii dau cu contract de vinzare cumparare pe numele sotiei si eu sa fiu trecut ca si mostenitor?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrea Paul , Consilier juridic 10:06, 8 Iunie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți vinde, dar ...
Ați purtat cumva vreo negociere cu doamna cu coasa și v-a garantat că veți fi dvs. al doilea în ordinea plecărilor pe Lumea Ailaltă!?

Nu puteți fi „trecut ca moștenitor” într-un contract de vânzare.
Calitatea de moștenitor se dobândește de către cel ce rămâne viu (soțul supraviețuitor) la data morții celuilalt...

Dacă vreți neapărat să faceți vreun act (există și soluția nimic -- și nu-i deloc rea în speță) atunci lăsați fiecare dintre soți câte un testament în favoarea celuilalt.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
romascanu, moderator
Multumesc pt raspuns,eu vroiam sa ma asigur ca atunci cind unul dintre noi decedeaza celalalt nu ramine pe drumuri!Unde se face acel testament la avocat sau notar?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul se intocmeste la notar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Atâta timp cât sunteți căsătoriți legal soția dmv nu râmâne pe drumuri deoarece devine soț supraviețuitor. Așa cum s-a mai zis mai sus.
Și testamentul care se întocmește la notar ar fi o soluție dar la moartea oricărui soț copiii tot ar trebui să vină în țară ca să se facă succesiunea. Prin care se poate accepta moștenirea sau nu. Daca nu se prezintă în urma notificărilor făcute de notar , se prezumă că nu acceptă moștenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmare a decesului unui sot, sotul supravietuitor ... ncostoae ncostoae Buna ziua, Urmare a decesului unui sot, sotul supravietuitor si cei doi copii nu se inteleg la mostenirea notariala, deoarece sotul supravietuitor vroia sa ... (vezi toată discuția)