costiboncu a scris:
bibicu_56 a scris:
am inteles. va multumesc.
fiul deja locuieste in casa respectiva, s-a mutat cu tot cu familie,(o foloseste) iar mama e plecata din casa. nu mai locuieste acolo(nu utilizeaza bunul respectiv), ci vine doar in vizita, cand e primita:((...
e o situatie penibila pentru ca ea nu-si poate lua lucrurile ei personale deoarece fiul spune ca daca le-a apucat el sunt ale lui. :stunned:
Fiul locuieste acolo fara sa aiba acest drept. Mama nu numai ca are dreptul sa intre acolo cand doreste dar il poate si evacua fara probleme.
Daca doreste acest lucru se poate formula o cerere in evacuare iar fiul va trebui sa paraseasca locuinta si sa ramana afara pana cand mama sa va deceda.
Avocat Boncu
multumesc de raspuns.
nu cred ca se va ajunge la asa ceva. mama nu e chiar atat de "cruda" incat sa faca asta. oricum, e bine de stiut.
am o alta intrebare:
exista vreun act care sa o determine pe mama sa renunte pt totdeauna la dreptul ei de uzufruct?
procura, cred..ceva de genul asta..as vrea sa stiu. intreb asta pentru ca vad ca mama nu reactioneaza. sigur a facut o greseala de genul asta(pe vremea cand se intelegea cu fiul), ca nu-mi explic de ce nu se apara macar...
multumesc.