avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

va rog foarte mult sa ma ajutati
Mama mea are o proprietate asupra careia i-a acordat drept de uzufruct viager fratelui sau.
Acesta locuieste in acea casa impreuna cu sotia si copilul lui.
Va rog sa imi spuneti daca mama mea poate sa ii dea afara pe sotia si copilul fratelui sau
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:15, 7 Ianuarie 2011
Din pacate nu ... fratele dumneavoastra poate folosi proprietatea cum doreste pe perioada vietii sale si, in mod normal, locuieste cu sotia si copilul sau. Cata vreme el ii accepta in casa, mama dumneavoastra nu poate face nimic cat traieste fratele sau.
Nu mai poate. Viager inseamna ca exista pe toata durata vietii beneficiarului si se stinge prin moartea titularului acestui drept. Mama poate vinde nuda proprietate.
Fratele mamei va trai in acea casa pana... la moarte. Ar putea evacua - dupa moartea fratelui - sotia si copilul...
Daca in acte nu a fost prevazuta si clauza de intretinere, ma tem ca fratele poate cere chiar evacuarea mamei Dvs... :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o întrebare. am un apartament împreună ... bella86 bella86 Bună ziua. Am și eu o întrebare. Am un apartament împreună cu soțul dar avem nuda proprietate iar mama mea are uzufruct viagera. Mama dorește sa vândă ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna ziua.Am cumparat casa de la fratele meu,cu contract de vanzare-cumparare dar am luat-o pe mama ,care locuia in casa, cu uzufruct viager.Acum mama vrea sa ... (vezi toată discuția)