avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul voluntar

Buna ziua!
In urma efectuarii succesiunii, la notar s-a facut un act de partaj voluntar intre succesori, adica mama si cei 2 fii. unul dintre fii a primit un lot compus din teren si casa parinteasca, sub titulatura de "nuda proprietate extratabulara". si, mai mult decat atat, asupra acestui lot are drept de uzufruct viager mama.
intrebarea este: care sunt drepturile mamei, obligatiile fiului si mai mult decat atat, statutul acestuia(proprietar sau doar titular de impozit)?(in actul de partaj scrie ca va intra in stapanire de drept dupa ce inceteaza din viata mama). mentionez ca fiul are o atitudine urata vis-a-vis de mama lui si as vrea sa stiu daca mama poate vinde partea lui daca nu-si respecta obligatiile?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: bibicu_56 , utilizator 10:53, 4 Mai 2010
Cum pot sa fac cererea de evacuare? trebuie s-o depun la Politie? Cum se procedeaza?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Evacuare din domiciliu coca ioana coca ioana Eu,sotul si soacra mea avem domiciliul la locuinta cumnatului meu care este proprietar.Doar soacra mea locuieste acolo iar acum baiatul ei vrea sa o scoata ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager diaana diaana va rog foarte mult sa ma ajutati Mama mea are o proprietate asupra careia i-a acordat drept de uzufruct viager fratelui sau. Acesta locuieste in acea casa ... (vezi toată discuția)