avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preot - e ocupatie liberala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preot - e ocupatie liberala?

Buna seara!

Ocupatia de preot e ocupatie liberala sau nu?

In articolul de la www.avocatnet.ro/articol_479...

am gasit urmatoarea informatie:

Conform informațiilor disponibile pe site-ul ONRC, profesiile liberale necesită îndeplinirea, pentru a fi încadrate ca atare, a următoarelor condiţii cumulative:

un act normativ care să reglementeze domeniul;
o autoritate publică sau un corp profesional care verifică îndeplinirea condiţiilor de desfăşurare a profesiei, eliberează autorizaţia şi o înscrie într-un registru;
o prevedere expresă în actul normativ prin care profesia se desfăşoară în baza autorizaţiei şi/sau a legitimaţiei de membru.

In legea cultelor - Legea 489/2006 - art. 23 alin (4)

Exercitarea funcţiei de preot sau orice altă funcţie care presupune exercitarea atribuţiilor de preot fără autorizaţia sau acordul expres dat de structurile religioase, cu sau fără personalitate juridică, se sancţionează potrivit legii penale.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
ContSters475345, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters475345 , utilizator 09:08, 4 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Preotul nu este o profesie liberala.
Buna dimineata!

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara obiecte de cult in magazine danao1985 danao1985 Am primit o instiintare de la preotul din sat prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca legea 103/1992 rezerza dreptul exclusiv cultelor religioase de a ... (vezi toată discuția)
Caut avocat în domeniul persecuției religioase. am apelat la ... Klinkr Klinkr Caut avocat în domeniul persecuției religioase. Am apelat la o organizație pentru drepturile omului dar domnul care este în zonă a spus câ nu se bagă ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? - art 244 cod penal ContSters292683 ContSters292683 Buna dimineata! Un credincios, fost preot ( care a fost caterisit - a pierdut dreptul de a sluji ) se duce sa se impartaseasca intr-o biserica. La momentul ... (vezi toată discuția)