Buna ziua,
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in 2016 firma a realizat profit care a fost repartizat pe dividende si care nu a putu fi platita deoarece in 2017 firma nu a dispus de banii necesari, aceasta a realizat pierdere la sfarsitul anului 2017 care urmeaza sa fie recuperat din pofitul anilor viitori. Pot eu acuma in 2018 cand firma dispune de banii necesari sa platesc dividendele din 2016 sau mai intai tb sa recuperez pierderea. Tin sa precizez ca nu am retinut impozit aferent dividendelor. Ar fi trebuit sau numai atunci cand se va face plata acestora ?
Daca aveti hotararea adunarii generale a asociatilor din 2017 de repartizare a profitului anului 2016 ca dividende, chiar daca aceste dividende nu au putut fi platite catre asociati din lipsa de lichiditati pana la 31 decembrie 2017, trebuia sa fi declarat si sa fi facut plata impozitului pe dividende pana pe 25 ianuarie 2018.
Nu are a face cu ce s-a intamplat din 2017 pentru ca deja s-a facut repartizarea profitului anului 2016.
Dividende neincasate
DonD
Am fost asociat intr-o firma (SRL), pe care am parasit-o anul trecut, fara sa imi incasez dividendele realizate in ultimii 5 ani. As dori sa stiu, daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Dividende 2016
Mariralu
Buna ziua,
Am 5 intrebari privind distribuirea dividendelor pe anul 2016:
1. Cand distribui dividende pt 2016, iau in calcul doar profit 2016 ? , nu pot ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.