Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.
"(...)tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;" , se prevede în lege, iar amenda pentru nerespectarea orelor de liniște este cuprinsa între 500 și 1.500 de lei.
Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, precum şi, pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă, de către poliţiştii de frontieră.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Am urmatoarele intrebari:
Daca nu este ora de liniste si muzica ete foarte tare ce trebuie sa faci?
Aceste reglementari au intrat in vigoare?
Legea Zgomotului, adoptată de plenul Senatului. Noi reglementări și soluții în ce privește tulburarea liniștii publice
07/03/2018 Redactia Online 1 Comment
Plenul Senatului a adoptat, miercuri, inițiativa deputatului USR Matei Dobrovie, Legea Zgomotului. Aceasta vine cu reglementări mult mai clare față de prevederile anterioare și cu soluții la problema tulburării liniștii publice prin zgomot excesiv în locuințe și instituții.
În urma dezbaterilor din comisiile din Senat, în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 61/1991 au fost incluse mai multe amendamente care să acopere toate obiecțiile ridicate de Ministerul de Interne.
Linistea la bloc
engels
Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se ... (vezi toată discuția)