avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta.

O clauza de neconcurenta cand devine nula? Citind CM am gasit asa ceva, angajatorul nu mai zis nimic de asa ceva.
Citind pe net despre aceasta clauza am inteles ca trebuie sa aiba 3 conditii: cuantumul indemnizatiei, aria geogeafica si tipul de activitate interzis. In cazul meu nici una din aceaste conditii nu este indeplinita. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 5 Iunie 2018
Clauza îşi produce efectele potrivit art. 21 alin. 2 din Codul muncii numai dacă sunt precizate concret şi - aşa cum rezultă din redactarea textului legal- cumulativ următoarele:
- activităţile interzise salariatului ;
- perioada pentru care îşi produce efectele clauză de neconcurenţă după încetarea contractului individual de muncă.
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii.
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare.

Lipsa unuia dintre aceste aspecte, in opinia mea,duce la faptul ca, clauza nu este valabila.

In speta, puteti solicita instantei de judecata anularea clauzei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neconcurenta ancutas ancutas Buna ziua, lucrez la o societate ca agent vanzari, si mi-am dat demisia pentru ca am gasit ceva mai ok in alta parte pe acelasi post la o firma concurenta. In ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta anca_popescu anca_popescu Buna! Va rog frumos sa ma ajutati.Cand m-am angajat in contractul de munca era si o clauza de neconcurenta care arata asa L. Clauza de neconcurenta ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta 31040404 31040404 Buna ziua, In momentul cand am semnat CIM am semnat si o clauza separata in care era stipulat ca nu am voie sa ma angajez la o firma concurenta timp de cinci ... (vezi toată discuția)