avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forme plata salar minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forme plata salar minim

Buna ziua,daca angajatorul imi plateste salariul pt orele lucrate,sub forma de bani si bonuri masa, e legal?eu stiam ca bonurile sunt un plus la salar,nu fac parte din el...de ex. am de incasat 1500 ron net,il primesc astfel:bonurile aferente nr zile lucratoare din luna lucrata + roni pe card diferenta pana la salariu minim pe economie,net.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:56, 5 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.1 din HG 846/2017, , salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este o sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Salariul de 1500 lei net este mai mare decat cel minim net. Acest salariu poate fi compus din prime sau alte bonusuri.
Insa fiecare salariat are dreptul de a primi un salariu brut cel putin egal cu salariul minim brut garantat in plata de 1900 lei, pt anul 2018. Acest salariu, asa cum v-a explicat si freeelis, nu include sporuri, bonusuri sau alte adaosuri.
Mai multe despre salariul minim: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe venitul salarial LidiaMuraru LidiaMuraru Taxa de angajarea cu 4 ore cu un salar SUB salarul minim pe economie - 1900 Ron, cum se calculeaza si daca e legal. Multumesc. (vezi toată discuția)
Bonurile de masa se scad din salariul minim in constructii 2019 - 3000 lei? blocg4 blocg4 Salariul minim in constructii si bonurile de masa. Conform noii legislatii in constructii salariul minim brust este 3000 lei. Astfel venitul net (cash) ar fi ... (vezi toată discuția)
Nemodificare brut din ianuarie 2018 Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca un angajator nu doreste marirea venitului brut al salariatilor din ianuarie 2018, insa propune pastrarea netului actual prin acordarea de ... (vezi toată discuția)