avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autoturism germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autoturism germania

Am achizitionat din Germania o masina cu factura 28000 euro + TVA 5320 euro. Factura am achitat-o integral. Trebuie declarat in 390, nu?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 14:30, 4 Noiembrie 2009
da, trebuie declarat...:rolleyes:
Da, trebuie declarata tranzactia in 390, cum spui, dar in ian. 2010.=D>
Daca sunteti platitor TVA trim. , atentie ca trebuie sa predati 092 si deveniti platitor lunar !!!
Urmariti mod de completare Decont 300 (pt operatiuni intracomunitare rd.4 ; 4.1 ; 15; 15.1 )
TVA era inclus ? Sau TVA ati platit in Germania ? Sant doua cazuri diferite .
In cazul meu TVA era inclus , am predat 092 , am declarat 390 si in D300 am pus val TVA cf. instructiuni completare decont .
Spor
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Sunteti platitor de TVA ?

Ordonanta de urgenta nr. 34 din 11 aprilie 2009 prevede ca la articolul 156, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alineatele (61) şi (62), cu următorul cuprins:
"(61) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)-(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:
a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în această primă lună a respectivului trimestru;
b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligaţia depunerii unui decont de taxă conform art. 1562 alin. (1);
c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.

Deci aveti grija ca sa depuneti ce trebuie , pentru ca amenzile sunt destul de mari .
Multumesc de raspunsuri, dar am avut control si se pare ca din moment ce am platit tva-ul la statul german nu mai trebuie declarat in 390.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)