Daca sunteti platitor TVA trim. , atentie ca trebuie sa predati 092 si deveniti platitor lunar !!!
Urmariti mod de completare Decont 300 (pt operatiuni intracomunitare rd.4 ; 4.1 ; 15; 15.1 )
TVA era inclus ? Sau TVA ati platit in Germania ? Sant doua cazuri diferite .
In cazul meu TVA era inclus , am predat 092 , am declarat 390 si in D300 am pus val TVA cf. instructiuni completare decont .
Spor
Ordonanta de urgenta nr. 34 din 11 aprilie 2009 prevede ca la articolul 156, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alineatele (61) şi (62), cu următorul cuprins:
"(61) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)-(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:
a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în această primă lună a respectivului trimestru;
b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligaţia depunerii unui decont de taxă conform art. 1562 alin. (1);
c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.
Deci aveti grija ca sa depuneti ce trebuie , pentru ca amenzile sunt destul de mari .
Multumesc de raspunsuri, dar am avut control si se pare ca din moment ce am platit tva-ul la statul german nu mai trebuie declarat in 390.
Alte discuții în legătură
Tva intracomunitar
nely_mira
buna seara,
am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)