avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autoturism germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autoturism germania

Am achizitionat din Germania o masina cu factura 28000 euro + TVA 5320 euro. Factura am achitat-o integral. Trebuie declarat in 390, nu?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 14:30, 4 Noiembrie 2009
Eu m-am mirat de solutia contabila aleasa in acest caz .

Daca o persoana juridica (firma din Romania) achizitioneaza de la persoana juridica (firma din Germania) , cumparatorul va prezenta codul de inregistrare in scopuri de TVA (copie dupa certificatul de inregistrare in scopuri de TVA) iar vanzatorul va emite o factura cu pretul Netto (care nu contine TVA), dupa ce in prealabil a verificat acest cod.

Cumparatorul va avea obligatia sa plateasca in Romania TVA-ul (19%) pentru aceasta factura , deoarece potrivit codului fiscal din Romania, art 126, bunurile din achizitiile intracomunitare sunt supuse TVA intotdeauna in statul membru UE de destinatie (in cazul nostru Romania) !

Daca platiti TVA-ul in Germania lucrurile se complica deoarece oricum va trebui sa-l platiti inca o data in Romania si apoi sa-l recuperati pe cel platit initial, ceea ce inseamna cheltuieli suplimentare .

Eu sunt curios ce ati trecut in Registrul bunurilor de capital , deoarece potrivit art 149 din Codului Fiscal aveti obligatia intocmirii acestui registru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)