avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata cu al 2-lea copil in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata cu al 2-lea copil in CCC

Buna ziua,

Sunt gravida in 2 luni cu al 2-lea copil si inca sunt in CCC. Am depus cererea de revenire la serviciu incepand cu August cand voi avea aproape 5 luni.

Intrebarile si temerile mele sunt urmatoArele:

1. Este mai intelept sa instiintez angajatorul imediat ce ma intorc la munca desi asta inseamna sa mai lucrez 2 - 3 luni?

2. Cum se va calcula indemnizatia pentru perioada cat eu am fost in CCC?

3. Ce probleme pot intampina avand in vedere ca acelasi lucru s-a întâmplat si cu primul copil? Am aflat ca sunt gravida dupa ce semnasem CIM si m-am dus la munca doar cateva luni.

4. Avand in vedere ca voi lucra doar cateva luni, angajatorul poate sa-mi schimbe incadrarea, adica sa primesc alt post? Sau sa desfiinteze postul in ideea in care eu intru in CIC dupa aceea?

5. Se poate, dupa ce am depus cererea, sa refuze revenirea mea la munca si sa suspende contractul?

Multumesc,
CB
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Nadasurf, utilizator

Alte discuții în legătură

Gravida in timpul cic Nadasurf Nadasurf Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am ramas gravida cu al2-lea copil si ma aflu in CIC pana in luna August 2018. Am ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere si ingrijire copil - post desfiintat- reincadrare pe acelasi post cu alta denumire madyyy13 madyyy13 Buna dimineata, Am depus cererea de revenire din CIC , optand pt 2 ani, a .i. Sa ma intorc la 1 an 11 luni. Nu doresc Sa beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 copil adda17 adda17 Buna ziua. Am niste nelamuriri si sunt destul de disperata in aflarea unui raspuns care sa ma ajute sa stiu ce am de facut si voi explica scurt si clar ... (vezi toată discuția)