Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla acum in insolventa. Societatea are datorii de aproape 400.000 lei la ANAF. Datoriile nu s-au produs insa din cauza mea, vinovat fiind, de fapt, un individ pe care l-am imputernicit sa reprezinte societatea comerciala. Mai exact a fost reprezentant conventional (sau cum se zice), cu drept de a semna contracte, acte sau a opera tranzactii bancare. Numai el s-a ocupat de tot si am mers pe incredere. Iar de datoriile la ANAF am aflat mult prea tarziu, datorii pentru care raspund acum in solidar cu societatea comerciala (Sunt executat silit). Respectivul pe care l-am imputernici mi-a insirat tot felul de lucruri,ca nu a dus contabila bilantul la ANAF sau alte formulare, ca nu a platit impozitul. Ideea este ca el este vinovat pentru situatia asta. Cum pot face sa raspunda el, cel care in fond a creat aceste probleme, voit sau prin neindeplinirea corecta a atributiilor? Nu era angajat al societatii comerciale, a fost doar imputernicit de mine sa preia atributiile de administrator. Administratorul declarat la Registul Comertului am fost eu. Ma intereseaza cum pot sa fac ca el sa fie tras la raspundere pentru ce a facut.