avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorii facute de imputernicitul administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorii facute de imputernicitul administratorului

Buna ziua. Vin in fata dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt asociatul unic al unei societati comerciale aflate in insolventa. Societatea a atras numeroase datorii catre alte societati, dar si catre ANAF, in suma totala de aproape 400.000 lei. Problema este ca aceste datorii au fost atrase de o persoana imputernicita de mine sa se ocupe de activitatea firmei printr-un act intocmit la notar public, devenind, astfel, administrator conventional. Mentionez ca nu m-am ocupat deloc de activitatea firmei, nu am semnat contracte, acte si nici nu am scos vreun leu din aceasta firma. Toata activitatea a fost intreprinsa de persoana imputernicita. Insa eu, ca administrator legal, am fost tras la raspundere in solidar, astfel ca toate datoriile firmei au fost puse pe numele meu. Intrebarea mea este: Cum il pot trage la raspundere pe cel care s-a ocupat efectiv de activitatea firmei si care a atras datorii? De asemenea, nu inteleg cum el, ca administrator conventional, care nu figureaza in actele firmei la Registrul Comertului, a putut semna acte contabile, bilant si, mai ales, sa scoata inclusiv dividende, fara semnatura mea. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Imputernicitul administratorului a atras datorii. ce e de facut? ivanhoeliviu ivanhoeliviu Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla acum in insolventa. Societatea are datorii de aproape 400.000 lei la ANAF. Datoriile nu ... (vezi toată discuția)
Răspund pentru datoriile făcute de altcineva. cum pot face ca vinovatul să plătească? ivanhoeliviu ivanhoeliviu Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla in insolventa. Din pacate, nu stiu nimic de afaceri, iar de intreaga activitate a firmei ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)