avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza constructii

Este corect ca un expert judiciar in constructii sa faca masuratorile unei constructii cu o prajina (punandu-l pe parat sa se urce pe acoperis, iar expertul il dirija de jos) intr-o speta in care si cativa centimetrii fac diferenta; stiu ca exista un aparat cu care se masoara cu precizie. Pot sa contest raportul acestui expert?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
draxl, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 7 Iunie 2018
Sigur ca puteti contesta raportul de expertiza. Trebuie sa gasiti motive pertinente sau sa solicitati un expert parte numit de dumneavoastra si incuviintat de instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertul parte trebuia solicitat si aprobat de instanta in sedinta in care a fost desemnat expertul sa efectueze expertiza tehnica judiciara.
Expertul parte este platit separat de partea care l-a solicitat, dar nu apara interesele acestuia, doar participa la expertiza si are la dispozitie toate datele din dosarul cauzei. Daca nu este de acord cu concluziile expertizei (in cazul de fata, nu cu modul de masurare de masurare), expertul parte intocmeste un raport separat.
Puteti depune observatii scrise la raportul de expertiza, la dosarul cauzei, cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata sau le depuneti direct la instanta la teremnul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Expert si expert parte rrocambole rrocambole 1) Expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si cele ale expertului ( art.175 CPP ) 2) Daca pentru efectuarea unei expertize sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Ce este interzis unui consilier expert să facă viculean viculean Ce îi este permis și ce nu unui expert parte (consilier expert) în cazul unei expertize dispuse de organul de cercetare penală: - să comenteze cu partea ... (vezi toată discuția)