Am o prolema cu unul din vecini. Acesta a vrut sa faca gard de delimitare intre proprietati, am fost de acord sa toarne fundatia, asa cun cred ca e normal, 10 cm la el si 10 cm la mine. Totul bine si frumos numai ca neavand bani sa contribui la gard la acel moment vecinul a construit si restul gardului tot la mine sustinand ca este proprietatea lui. Cadastrul si jaloanele puse de cei ce au facut cadastrul imi dau dreptate . NU E VORBA DE 10-15 CM CI DE ATITUDINE. Ce pot face in acest caz ?
Gardul nu e proprietatea vecinului (numai daca exista un titlu sau un semn care sa probeze contrariul ar fi fost , in cazul dumneavoastra cele doua notiuni nu se regasesc ) , ci are calitate de bun proprietate comuna pe cote parti , fortata si perpetua .
In acest sens , copartasii au drepturi si obligatii egale asupra acestuia .Exista , ce-i drept , obligatia de a plati cheltuielile de edificare in mod proportional , daca ati consimtit la constructia gardului.
Discutati cu proprietarul fondului vecin , poate va intelege sa construiasca un nou gard.Altminteri , aceasta situatie conflictuala poate fi reglementata numai de catre instanta de judecata, judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.
Ioana v-a sfatuit foarte corect! Aceasta situatie poate fi solutionata numai de instanta sau de catre tarnacopul dvs !B-) Vecinul are autorizatie de construire pentru acest gard? Daca da , ce prevede autorizatia? Cum sa fie amplasat gardul ? Legal este sa fie amplasat pe razor , la jumatate intre cele 2 proprietati! Daca nu este asa , atunci aveti si varianta sa il daramati!B-)
Va multumesc pentru sfaturi .Problema e ca nu am cu cine sa discut intrucat acest vecin refuza sa recunoasca acele jaloane fixate de cei care au facut cadastrul. Se poate spune ca l-am abordat pe acest subiect acum cateva zile spunandu-i ca chiar daca a ridicat el gardul aceasta nu-l face proprietar pe suprafata construita daca ea imi apartine. A tinut-o pe a lui si a plecat refuzand orice alta discutie.
Gard intre proprietati
sandua
Pentru imprejmuirea proprietatii, cu acordul verbal al vecinului am hotarat construirea gardului. Astfel, fundatia a fost turnata 10 cm pe proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)