avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarația unică online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarația unică online

Sunt pensionar (limită de vârstă) și mai am venituri din chirie (sub plafonul de 12 salarii minime brute)
Am completat online Declarația unică, formularul a fost validat și am primit înapoi declarația semnată cu certificatul digital al MFP. Dar am două atenționări : că nu am declarat date privind CAS și CASS.
Da, nu am declarat pentru că:
-sunt pensionar limită vârstă și nu trebuie să mai plătesc CAS
-veniturile din chirie sunt sub plafonul anual de cel puțin 12 salarii minime brute și nu trebuie să mai plătesc CASS.
Problema este că nu văd în declarație unde ar trebui să fac aceste precizări.
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IlincaBoureanu , utilizator 22:21, 7 Iunie 2018
Cel mai bine ar fi fost ca acum in primul an sa fi mers la ei la finante, sa o depuneti la ghiseu si sa solicitati ajutor la completare si apoi in anii urmatori ati fi depus-o pe internet si stiati in totalitate cum se completeaza.
Mulțumesc pentru sugestie! Am mari îndoieli că cineva de la ghișeu va fi în stare să explice. O spun din experiență.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarația unică pentru pensionar care are și venituri din chirie (sub plafonul de 12 salarii minime) IlincaBoureanu IlincaBoureanu Sunt pensionar (limită de vârstă) și mai am venituri din chirie (sub plafonul de 12 salarii minime brute) Am completat online Declarația unică, ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu veniturile pfa IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Am o intrebare referitoare la cumularea pensiei (limită de vârstă) cu veniturile din activitatea PFA. In articolul de azi 1 dec ... (vezi toată discuția)