avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decesul persoanei si inceperea procedurii de executare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decesul persoanei si inceperea procedurii de executare silita

Tatal, pensionar fiind, a contractat un credi de la BCR in 2015. Creditul este facut pe numele lui insa de bani a beneficiat alta persoana care s-a obligat sa plateasca ratele. In 2018 datorita faptului ca ratele nu au fost achitate, incepe procedura de executare silita.
Survine decesul tatalui in conditii suspecte. Copii revin in tara pentru a-si ingropa tatal si afla de la oamenii din sat de creditul contractat de acesta pentru alta persoana.
Pentru a afla adevarul copii merg la BCR pentru a intra in posesia unei copii a contractului insa fiind inceputa executarea silita banca ne trimite la executor.
Am cautat pe postalul instantelor si am gasit numarul dosarului de executare, numele executorului si o parte din sentinta.
Luam legatura cu executorul, insa acesta nu ne poate oferi informatii deoarece a intrat in vigoare directiva UE cu privire la datele personale.
Nu stim daca exista un girant la acest credit, nu stim daca a incheiat asigurare de viata atasata creditului ( desi tot satul stie asta)...nu stim nimic.
Ce am putea face, ce demersuri am putea intreprinde pentru a afla detalii despre contractul de credit, girant si posibila asigurare de viata?
In cazul in care cel care a luat creditul a decedat care sunt urmatorii pasi in ceea ce priveste executarea silita? Executarea se va indrepta asupra girantului (daca exista), va prelua creditul asigurarea de viata (daca exista) sau se va pune sechestru pe masa succesorala si atunci cand va fi dezbatuta succesiunea mostenitorii vor trebui sa achite ei creditul?

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita inceputa si decesul persoanei executate andrei_70 andrei_70 Tatal, pensionar fiind, a contractat un credi de la BCR in 2015. Creditul este facut pe numele lui insa de bani a beneficiat alta persoana care s-a obligat sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinredes florinredes Buna ziua In 2011 am facut un credit de nevoi personale la BCR Am achitat ratele circa 1 an Prin 2014 mau preluat cei de la Krug Din2017 am fost dat in ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)