avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intarziere la plata bonurilor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intarziere la plata bonurilor de masa

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca angajorul este obligat ca intr-o anumita perioada de timp sa plateasca ( sa inmaneze) bonurile de masa care mi se cuvin conform contractului. Mi s-a terminat contractul la aceasta firma si mi s-a platit salariul care imi corespundea, insa nu si bonurile de masa. a trecut aproape o luna de cand ar fi trebuit sa le primesc si vreau sa stiu daca am dreptul sa le revendic
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 11 Iunie 2021
Legea 142/1998
Art. 5. - (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
Dar poate ne dati si amanunte, ziceti ca ati incetat contractul de munca cu societatea respectiva, ati primit salariul (pe ce luna?) poate tichetele le-ati primit anticipat.
Am lucrat cu contract de munca la un project based care a tinut 2 luni. data platii salarului a fost data de 10. a intarziat de fiecare data dar l-am primit totusi. pt bonuri, ne-am inteles ca le voi primi la sfarsitul proiectului. mi s-a incheiat contractul pe data de 11 septembrie iar pe data de 10 octombrie ar fi trebuit sa primesc bonurile de pe toata perioada proiectului inclusiv salariul aferent celor 11 zile din spetembrie. banii i-am primit, insa in legatura cu bonurile mi s-a spus ca nu are bani sa le comande si ca vor veni ele... eu vreau sa stiu daca am vreun drept sa le revendic la itm, sau faptul ca "nu are bani" ii da dreptul sa intarzie, ca a trecut deja o luna de cand trebuia sa le primesc.
Bonurie sunt trecute in oferta de angajare?
Da,
citez lit J, alineatul 2 : " alte elemente constituitive: 25% clauza de loialitate, diurna 25 lei, bonuri de masa"
Comunicati-le faptul ii reclamati la ITM daca nu va acorda si bonurile cuvenite

Alte discuții în legătură

Ore de munca-recuperate ? HYP HYP Buna ziua, Firma(un call center/back office) la care lucrez solicita disponibilitatea angajatilor pt sapt viitoare pentru stabilirea orarului de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 24ore cu 72 ore libere Cristina_betty Cristina_betty Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa munteann munteann buna ziua! am nevoie de un raspuns la obiect la urmatoarea problema am un salariat care care a plecat din firma fara a face preaviz, dar dupa cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)