Buna ziua,
As vrea sa stiu daca angajorul este obligat ca intr-o anumita perioada de timp sa plateasca ( sa inmaneze) bonurile de masa care mi se cuvin conform contractului. Mi s-a terminat contractul la aceasta firma si mi s-a platit salariul care imi corespundea, insa nu si bonurile de masa. a trecut aproape o luna de cand ar fi trebuit sa le primesc si vreau sa stiu daca am dreptul sa le revendic
Multumesc
Legea 142/1998
Art. 5. - (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
Dar poate ne dati si amanunte, ziceti ca ati incetat contractul de munca cu societatea respectiva, ati primit salariul (pe ce luna?) poate tichetele le-ati primit anticipat.
Am lucrat cu contract de munca la un project based care a tinut 2 luni. data platii salarului a fost data de 10. a intarziat de fiecare data dar l-am primit totusi. pt bonuri, ne-am inteles ca le voi primi la sfarsitul proiectului. mi s-a incheiat contractul pe data de 11 septembrie iar pe data de 10 octombrie ar fi trebuit sa primesc bonurile de pe toata perioada proiectului inclusiv salariul aferent celor 11 zile din spetembrie. banii i-am primit, insa in legatura cu bonurile mi s-a spus ca nu are bani sa le comande si ca vor veni ele... eu vreau sa stiu daca am vreun drept sa le revendic la itm, sau faptul ca "nu are bani" ii da dreptul sa intarzie, ca a trecut deja o luna de cand trebuia sa le primesc.
Tichete de masa
munteann
buna ziua! am nevoie de un raspuns la obiect la urmatoarea problema
am un salariat care care a plecat din firma fara a face preaviz, dar dupa cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)