avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul angajator nu si-a tinut promisiunea facuta - cum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul angajator nu si-a tinut promisiunea facuta - cum pot proceda?

Buna seara.

Am o problema in domeniul dreptul muncii, dupa cum urmeaza:

Dupa procesul de recrutare, am stabilit cu firma X (firma de recrutare) ca urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu compania A. pentru perioada 11.06.18-31.12.18 (fima X fiind intermediar pentru recrutare).
In data de 02.05.18 am semnat oferta lor impreuna cu declaratia de domiciliu (jobul presupunand work from home). Am primit confirmarea lor referitor la continuarea procesului de angajare in saptamana dinaintea inceperii activitatii.
In acest timp, mi-am depus demisia si am stat in preaviz (ei erau la curent cu acest aspect) la actualul loc de munca.
In data de 31.05.18, i-am contactat pentru detalii privind semnarea contractului. Mi-au spus ca voi fi contactata saptamana viitoare pentru medicina muncii si celelalte etape.
Astazi, 07.06.18, am fost sunata de cei de la firma X si anuntata ca s-au sistat recrutarile pe pozitia respectiva si solutia lor este sa plec maine, 08.06.18 sau cel tarziu luni, 11.06.18 (cand trebuia sa demarez activitatea la A.) pentru a semna un contract de 1 luna, perioada in care ei sa-mi plateasca salariul, iar eu sa nu desfasor nici o activitate, timp in care ei sa caute un job similar sau eu sa-mi gasesc singura de munca.
La solicitarea mea sa-mi prezinte pe mail explicatiile referitor la sistarea angajarii, au spus ca am discutat telefonic, mi-au explicat problema si nu au alte informatii si detalii pentru mail. Vor reveni maine cu noul contract (de 1 luna) pe mail.

As vrea sa stiu ce as putea sa fac pentru a-i obliga sa-si respecte angajamentele, dat fiind faptul ca am ramas fara loc de munca. Inteleg ca, daca semnez noul contract, oferta respectiva nu mai este valabila.

Multumesc in avans.

Seara frumoasa.

Cordial,
Iuliana

Alte discuții în legătură

Oferta de la noul angajator a fost schimbată înainte de semnarea actelor. dețin dovezi în acest sens, mai pot recupera ce am pierdut? JannTodd JannTodd Buna ziua, Am avut o experienta neplacuta acum 2 ani si ceva cand m-am angajat in locul actual de munca. Am fost ofertat cu suma X pentru jobul pentru care ... (vezi toată discuția)
Taxe contract de munca tara ue Tyru Tyru Buna seara, Am primit o oferta de munca din partea unei firme din Polonia, dar activitatea, munca, o voi presta in Romania (home work). As dori sa stiu, ce ... (vezi toată discuția)
Angajament de munca ContSters41032 ContSters41032 Suntem in faza de vindere active(Oltchim) si ni s-a dat sa semnam un angajament de munca cu un viitor cumparator.:O Acest contract trebuie semnat si ... (vezi toată discuția)