avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns. In luna aprilie am castigat un proces civil. Pe site-ul judecatoriei, la dosar, apare mentiunea :

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul ............. în contradictoriu cu pârâta ..................... Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de ............... lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria .................. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 11.04.2018.
Document: Hotarâre *********/2018 11.04.2018

Nici pana astazi nu am intrat in posesia hotararii si doresc sa stiu ce este de facut? trebuie sa merg din nou la tribunal pentru a solicita hotararea?
Cu avocatul nu mai pot sa iau legatura desi am incercat de nenumarate ori.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Care e problema?
Dureaza legal 30 de zile motivarea.
PRACTIC poate sa dureze cateva luni in functie de incarcarea instantelor.
Rabdare.
De la momentul cand va vine acasa sentinta aveti termen de 30 de zile sa formulati o cale de atac sau dupa 33 de zile sa o legalizati.
Multumesc pentru raspuns.

Problema este ca dl. avocat este prea ocupat sa imi raspunda la aceste intrebari, iar eu nu am pregatire in acest domeniu ca sa stiu aceste detalii pe care dvs le-ati mentionat mai sus. Este foarte important pentru mine sa stiu care este perioada in care pot sa mai actionez in acest proces. Ca urmare am apelat la dvs pentru lamuriri.
Am hotarari care nu sunt motivate de 6-7 luni si e posibil sa mai dureze.Nu aveti devat sa asteptati,sa intelegem ca dvs sunteti paratul din dosarul respectiv?
Da eu sunt parata si vreau sa actionez pentru recuperarea cheltuielilor de judecata, de aceea era important sa stiu daca hotararea va ajunge la adresa mea sau trebuie sa o ridic de la tribunal.
Hotararea se comunica la domiciliul dvs sau la cabinetul avocatului daca aveti domiciliul procesual ales.

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Cale de atac respinsa neliionela neliionela buna ziua am facut recurs la dosar pt recredintare minorii si mia fost respins mentiond ,, resinge apelul cu recursu ,, va rog sami spuneti si mie ce inseamna ... (vezi toată discuția)