avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitoare

Ce drept am la tatal meu fiind singura fica dupa despartire ;; dar sotia cu care doar sa cununat si avand trei copiii pe care ju sant cu tatal meu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 17:25, 9 Iunie 2018
Dacă tatăl s-a recăsătorit legal, la starea civila, la decesul lui, masa succesorala se împarte între soția supraviețuitoare (1/4) și dvs (3/4).
Dacă nu s-a căsătorit legal, masa succesorala va revine doar dvs.
Copiii soției nu au vocație succesorala.
Sotia are dreptul la 25% din mostenire si restul va revine d-voastra .
Mentionez ca sotia cu care sa cununat tatal acum e moarta dar tata anca traeste ,, antrebarea mea este daca tatal meu poate sa vanda sau sa faca vreun act la nepoti ? Va multumeac ptr rasunul anterior

raluk0207 a scris:

Dacă tatăl s-a recăsătorit legal, la starea civila, la decesul lui, masa succesorala se împarte între soția supraviețuitoare (1/4) și dvs (3/4).
Dacă nu s-a căsătorit legal, masa succesorala va revine doar dvs.
Copiii soției nu au vocație succesorala.

Da.
Multumesc dar ce drept au copiii fratilor tatalui.meu fiind doar el an viata si doi nepoti ? Anca odata va multumesc

raluk0207 a scris:

Da.

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire al urmasilor mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o intrebare simpla: daca doi soti sunt proprietari ai unui imobil si unul dintre soti decedeaza, au si copiii dreptul la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. a murit sotul. atât soția cât și soțul nu mai ... ciresel ciresel Bună ziua. A murit sotul. Atât soția cât și soțul nu mai au părinți. Copiii și soția ce procent au după lege, la moștenire ? Mulțumesc întreb ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)